15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ποδηλατοπορεία στη μνήμη της μαραθωνοδρόμου Δήμητρας Ιορδανίδου

Ποδηλατοπορεία μνήμης και διεκδίκησης για ασφαλείς ποδηλατόδρομους πραγματοποίησαν δεκάδες κάτοικοι της Θεσσαλονίκης με αφορμή το τροχαίο δυστύχημα με θύμα την Δήμητρα Ιορδανίδου.

Οι ποδηλάτες και ποδηλάτισσες συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το σημείο στην Τούμπα όπου η νεαρή ποδηλάτισσα παρασύρθηκε από οδηγό φορτηγού.

Οι διαμαρτυρόμενοι διεκδικούν την ανακήρυξη του 2022 ως έτους αστικής ποδηλασίας ώστε να δοθεί ο μέγιστος προϋπολογισμός του δήμου, της περιφέρειας και των υπουργείων σε ποδηλατικές υποδομές, προκαθορισμένο όριο ταχύτητας τα 30 χιλιόμετρα σε κατοικημένες περιοχές, 0% ΦΠΑ για αγορά ποδηλάτου και τη μονιμοποίηση των εκτάκτων, λόγω πανδημίας, ποδηλατολωρίδων και επέκταση τους σε όλο την οδό Εγνατία ειδικά μπροστά στην μεγαλύτερη πανεπιστημιούπολη της χώρας. Παράλληλα, ζητούν την ολοκλήρωση του ποδηλατόδρομου Παπάφη που ενώ είναι στη φάση κατασκευής έχει παγώσει και την αναβάθμιση των υπαρχόντων ποδηλατολωρίδων, σε ασφαλείς ποδηλατόδρομους.

Την προσεχή Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν εκ νέου ποδηλατοπορεία ενώ στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο έχουν προγραμματίσει καθιστική διαμαρτυρία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Περισσότερα Άρθρα

Τρέξιμο με μάσκα: Tips για να προσαρμοστείτε

Η μάσκα είναι πλέον ένα από τα βασικά αξεσουάρ της νέας μας καθημερινότητας. Προστατεύεις τον εαυτό σου αλλά και τους άλλους φορώντας την στα Μέσα Μεταφοράς, στα μαγαζιά αλλά και στη δουλειά σου. Το τρέξιμο σε εξωτερικούς χώρους είναι μία τέτοια περίπτωση. Εφόσον η μάσκα καλύπτει στόμα και μύτη, ο αέρας παγιδεύεται και πρέπει να […]

Στον Παναργειακό B.C. ο Γιώργος Λιάκος

Η Διοίκηση του Παναργειακού B.C. ανακοινώνει με μεγάλη χαρά την απόκτηση του νεαρού πανύψηλου παίκτη Γιώργου Λιάκου, ο οποίος φέτος θα ενισχύσει σημαντικά την ανδρική μας ομάδα στη θέση του Pivot. Ο Γιώργος είναι γεννημένος στις 31.10.2005, έχει ύψος 2.11μ. και αγωνίστηκε τη σεζόν 2021-22 στην Α2 με τον Οίακα Ναυπλίου, σε 21 αγώνες. Γιώργο σε καλωσορίζουμε […]