17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ποινή 8 ετών σε προπονητή για τον βιασμό 13χρονης


Επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο η ποινή κάθειρξης 8 ετών που επιβλήθηκε σε 58χρονο προπονητή με τέσσερα παιδιά, για το αδίκημα του βιασμού κατʼ εξακολούθηση 13χρονης ανήλικης αθλήτριας του στίβου μέσα στα αποδυτήρια.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», η 13χρονη γράφτηκε σε αθλητική ένωση ως αθλήτρια δρόμου των 600, 800 και 1.500 μέτρων, λαμβάνοντας μέρος σε αγώνες με σημαντικές διακρίσεις και ο καταδικασθείς είχε αναλάβει την εκγύμνασή της. Τον Μάιο του 2001, η ανήλικη, πηγαίνοντας για προπόνηση διαπίστωσε ότι θα προπονούταν μόνο αυτή. Ρώτησε τον προπονητή της πού είναι οι συναθλητές της κι εκείνος της απάντησε: «Μια χαρά είμαστε οι δυο μας».  Μετά την προπόνηση, η 13χρονη πήγε στα αποδυτήρια να αλλάξει.

Οι περιγραφές του μικρού κοριτσιού σοκάρουν. «Λίγα λεπτά αργότερα και ενώ βρισκόταν γυμνή πίσω από την ντουλάπα του δωματίου, σκουπίζοντας το σώμα της με μία πετσέτα, άκουσε την πόρτα να ανοίγει και στη συνέχεια να κλειδώνει. Η πρώτη της σκέψη ήταν ότι ο προπονητής ξέχασε την παρουσία της στον χώρο και έφυγε κλειδώνοντάς τη μέσα στα αποδυτήρια. Πριν προλάβει, όμως, να επεξεργαστεί την κατάσταση, ο προπονητής εμφανίστηκε μπροστά της. Η ανήλικη αιφνιδιάστηκε και η αυθόρμητη αντίδρασή της ήταν να προσπαθήσει να κρύψει το γυμνό της σώμα με την πετσέτα που κρατούσε».

Όπως αναφέρεται στην υπόθεση, ο προπονητής «άρχισε να της μιλάει καθησυχαστικά, λέγοντάς της να μη φοβάται και να του δείξει εμπιστοσύνη διότι δεν θα της έκανε κάτι κακό. Κατόπιν, εκμεταλλευόμενος αφενός το σάστισμα της ανήλικης, αφετέρου την υπέρτερη σωματική του δύναμη, την έπιασε από τα μπράτσα, πλησίασε το πρόσωπό του προς το δικό της και την έσπρωξε με δύναμη πάνω σε ένα τραπέζι.  Η ανήλικη φώναξε και επιχείρησε να τον απωθήσει. Εκείνος τότε, αφού κατέβασε το παντελόνι του, εισήγαγε το … στον …. της ανήλικης ασελγώντας σε βάρος της παρά φύσιν προς ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής του, παρά την προσπάθειά της να τον απωθήσει. Όταν, δε, αυτή συνέχιζε να φωνάζει από τον πόνο που αισθανόταν, αυτός της έκλεινε το στόμα και την προέτρεπε να σωπάσει για μη γίνουν αντιληπτοί. Την προειδοποίησε να μη μιλήσει σε κανέναν για το τι έγινε, απειλώντας την ότι, ακόμα και αν μιλούσε, επειδή αυτόν “τον γνωρίζει όλη η Ελλάδα”, δεν θα πιστέψουν τα λόγια της και θα τη θεωρήσουν τρελή, ενώ ντροπή για εκείνη θα αισθανθούν και οι γονείς της». Μάλιστα, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», της είπε ότι «αν μιλούσε, κανείς πλέον προπονητής δεν θα την αναλάμβανε και το ταλέντο της θα πήγαινε χαμένο, προσπαθώντας και με τον τρόπο αυτό να πετύχει τη σιωπή της»

«Πηγή:www.athensvoice.gr

Περισσότερα Άρθρα

Οικογενειακή τραγωδία στη Ζαχάρω: Η στιγμή του φονικού και το σημείωμα

Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Μηλέας μετά την αποτρόπαια πράξη του 86χρονου πατέρα Ηλία Τζανέτου να αφαιρέσει τη ζωή του 45χρονου γιου του Κλεάνθη στην εξώπορτα του σπιτιού τους και στη συνέχεια τη δική του, ζώντας στιγμές πρωτόγνωρες και απερίγραπτες τις οποίες δεν μπορεί να χωρέσει και να κατανοήσει ανθρώπινος νους. Για κάτι αναπάντεχο κάνουν λόγω οι […]

Βραδιά – αφιέρωμα στον Κιώτη συγγραφέα Στρατή Χαβιαρά, σήμερα στο Ναύπλιο

Σήμερα Σάββατο 1η Απριλίου 2023 – ώρα 8.30 μ.μ. στο ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ, το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ και το Δήμο Ναυπλιέων – ΔΟΠΠΑΤ διοργανώνουν βραδιά – αφιέρωμα στον Κιώτη συγγραφέα Στρατή Χαβιαρά. Παρουσιάζει η Ματίνα Γκόγκα (Διαχειρίστρια πνευματικών δικαιωμάτων του συγγραφέα), απαγγέλουν οι Δημήτρης Πίτρης και Γιάννης Τσιόδρας, τραγουδούν η Νεανική […]