13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ποιος είναι ο 27χρονος ύποπτος για τζιχάντ που συνελήφθη στην Ελλάδα

Ανθρωπιστής που ήθελε να βοηθήσει τους αμάχους που τραυματίζονται στις μάχες της Συρίας είχε δηλώσει στις βρετανικές Αρχές ο 27χρονος, ο οποίος συνελήφθη στην περιοχή του Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο ως ύποπτος για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο 27χρονος είναι Βρετανός υπήκοος και έχει καταγωγή από την Ιορδανία. Ζει μόνιμα με την οικογένειά του στη Βρετανία. Κάποια στιγμή στο παρελθόν ταξίδεψε από τη Βρετανία στη Συρία. Το ταξίδι του μπήκε στο μικροσκόπιο των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας, οι οποίες διέθεταν πληροφορίες ότι ο 27χρονος ήρθε σε επαφή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του με μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι από εκείνη τη στιγμή μπήκε στις λίστες των Βρετανών με τους υπόπτους για ισλαμική τρομοκρατία. Όταν ο 27χρονος επέστρεψε από τη Συρία στη Βρετανία, πράκτορες των αρμόδιων υπηρεσιών τον ανέκριναν. Ο 27χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι πράγματι τον προσέγγισαν τρομοκράτες με σκοπό να τον στρατολογήσουν αλλά εκείνος δεν ενέδωσε στις προτάσεις τους.

Ο ύποπτος, ωστόσο, δεν έπεισε τις μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας για τα κίνητρα του ταξιδιού του στη Συρία. Εάν δηλαδή πράγματι πήγε εκεί για να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια. Έτσι, σε βάρος του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, ενώ το όνομά του εντάχθηκε στους υπόπτους για τρομοκρατία.

Περισσότερα Άρθρα

Φωτιά σε όχημα στο Ναύπλιο

Σοβαρές υλικές ζημιές υπέστη ένα φορτηγό επαγγελματικό όχημα στην πόλη του Ναυπλίου στην οδό Κύπρου στο κέντρο της πόλης, σήμερα το πρωί από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον χώρο της μηχανής. Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά εκδηλώθηκε καθώς το όχημα ηταν παρκαρισμένο και την φωτιά αντιλήφθηκαν περίοικοι που ειδοποίησαν την πυροσβεστική. Η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς την μηχανή του αυτοκινήτου και […]

Από την πίσω πόρτα έβαλε τους πιστούς ο ιερέας σε Εκκλησία στην Ηλιούπολη (video)

Το περιστατικό με τον ιερέα π. Στυλιανό Καρπαθίου που «έγραψε κανονικότατα» τις απαγορεύσεις και λειτούργησε με πιστούς στην Ηλιούπολη, στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, έχει και άλλο «ζουμί», με τον ιερέα να ακολουθεί μεθόδους… κρυφού σχολειού! Ειδικότερα, ο ιερέας παρά την απαγόρευση της πολιτείας τέλεσε κανονικά τη λειτουργία στο παρεκλήσι, αγνοώντας την απαγόρευση εισόδου στον […]