19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Πολιτισμός και δράσεις σε «γωνιές» της Πελοποννήσου

ENVIROMENT MUSEUM, PIOP, 13MAR2014

-Το Φεστιβάλ Ναυπλίου, παρά τις δυσκολίες της φετινής καλλιτεχνικής χρονιάς, πιστό στο ετήσιο ραντεβού του με το κοινό του, ξεκινά στις 29 Ιουλίου και υπόσχεται μια σειρά από θαυμάσιες εκδηλώσεις μέχρι τις 2 Αυγούστου. Οι συναυλίες του, που πραγματοποιούνται με συμβολικό εισιτήριο, στα μαγευτικά μνημεία και πλατείες του Ναυπλίου, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου μπροστά από την ομώνυμη εκκλησία, το Παλαμήδι, τον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής Ευαγγελιστρίας, την Εθνική Πινακοθήκη Ναυπλίου και το Φουγάρο.
Την Παρασκευή 31 Ιουλίου οι φίλοι του Φεστιβάλ μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση με το Trio El Greco “Οι δύο σχολές της Βιέννης”, που θα πραγματοποιηθεί στο Παλαμήδι στις 19.30 στα πλαίσια της δράσης Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός.

-Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς παρουσιάζει την περιοδική έκθεση με τίτλο «ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΙΤΗ-Αδάμαστη φύση», από σήμερα Τετάρτη 29 Ιουλίου, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, που φέτος συμπληρώνει δέκα χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας.

Οι δημιουργίες της Λίτη, σε νατουραλιστικές ή σε πιο αφαιρετικές φόρμες, παίρνουν διάφορες μορφές, μεγεθύνονται και μεταλλάσσονται με μια ποικιλία υλικών, όπως μέταλλο, χρωματιστές ψηφίδες και καθρέφτες. Ζώα, πτηνά, έντομα, φυτά, καρποί και φιγούρες δραπετεύουν από τη φύση και παρεισφρέουν στο ανθρωπογενές περιβάλλον του Μουσείου.

-Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς οργανώνει κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο «Σαν παλιό σινεμά», κάθε Τετάρτη από τις 29 Ιουλίου έως και τις 19 Αυγούστου, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει τέσσερις εξαιρετικές ελληνικές ταινίες των τελευταίων χρόνων, οι μυθοπλαστικές ιστορίες των οποίων μάς ταξιδεύουν σε παλαιότερες δεκαετίες του 20ού αιώνα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

-Στον μεγάλο μας συνθέτη Γιάννη Σπανό είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με τον Φιλοτεχνικό όμιλο της Πόλης, το βράδυ της Πέμπτης 30 Ιουλίου 2020, στο Άλσος Αγίου Γεωργίου.

-Την ερχόμενη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020, ανοίγει τις πύλες της η ετήσια έκθεση βιβλίου στην πλατεία Ωνάση στο Ναύπλιο.

-Με αφορμή την Πανσέληνο του Αυγούστου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς οργανώνει μουσική βραδιά με τίτλο «Τραγούδια από πατρίδες χωρίς σύνορα», τη Δευτέρα 3 Αυγούστου (ώρα 21:00), στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυργιωτίκων Άγιος Γεώργιος, διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο: «Αναμνήσεις: μια φορά και έναν καιρό παίζαμε μαζί κρυφτό». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Ιουλίου στις 19:00 στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Πυργιωτίκων.

-Στα πλαίσια του διαγωνισμού φωτογραφίας στην Ερμιόνη 10- 14 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν προβολές μικρού μήκους ταινιών από τις 8 έως τις 9 Αυγούστου.

Πηγή: ert.gr

Περισσότερα Άρθρα

Την Τρίπολη επισκέπτεται αύριο Πέμπτη 16 Ιουλίου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής

Την Τρίπολη επισκέπτεται την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Στην ατζέντα της συνάντησης του υπουργού με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, παρουσία -όπως έγινε γνωστό- και στελεχών του ΟΣΕ, κυριαρχεί η επανενεργοποίηση του σιδηροδρόμου στο δίκτυο της Περιφέρειας. Συγκεκριμένα, θα γίνουν ανακοινώσεις ως προς το χρονοδιάγραμμα […]

3η Συνάντηση Σχολής Γονέων, σήμερα στο ξενοδοχείο “Αμαλία” στο Ναύπλιο

Σας ενημερώνουμε ότι με τη μέριμνα και τη φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νεκταρίου, συνεχίζονται οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος. Οι συναντήσεις είναι μηνιαίες και αποτελούν μία ευκαιρία που παρέχει η Ιερά Μητρόπολη στους γονείς και υποψήφιους γονείς, ώστε να μάθουν πως μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και […]