19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Πολυδύναμο Κέντρο και Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΟΝΟ στο Ναύπλιο

Ενισχύεται δραστικά το Ναύπλιο και η ευρύτερη περιοχής της Αργολίδας και των όμορων νομών απέναντι στο πρόβλημα της χρήσης νόμιμων και παράνομων ουσιών και άλλων μορφών εθισμού.

Από την 1η Οκτωβρίου τέθηκε σε λειτουργία στην πόλη το νέο Πολυδύναμο Συμβουλευτικό Κέντρο και η Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΟΝΟ .

Το Πολυδύναμο Κέντρο και η Κινητή Μονάδα, στελεχωμένα από διεπιστημονική ομάδα, προσφέρουν σε εξωτερική βάση, υπηρεσίες συμβουλευτικής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης βραχείας, ήπιας ή και εντατικής παρέμβασης σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα ναρκωτικά, το αλκοόλ το διαδίκτυο και τα τυχερά παιχνίδια. Εφόσον κρίνεται αναγκαίο παραπέμπουν σε εξειδικευμένες δομές, όπως θεραπευτικές κοινότητες, μονάδες ψυχικής υγείας κ.λπ. ενώ υποστηρίζουν επίσης συστηματικά και πρόσωπα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος. Όλες οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν, χωρίς λίστες αναμονής, με σεβασμό στο απόρρητο.

Η Κινητή Μονάδα απευθύνεται στον πληθυσμό των ατόμων που διαμένουν σε περιοχές εκτός αστικού ιστού και έχει ως βασική στόχευση την διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων σε πρωτοβάθμιες υπηρεσίες αντιμετώπισης των εξαρτήσεων καθώς και την δικτύωση και συνεργασία με τις υφιστάμενες κοινωνικές δομές της Περιφέρειας.

Το Πολυδύναμο Κέντρο Ναυπλίου και η Κινητή Μονάδα έρχονται να προστεθούν στο υπάρχον δίκτυο του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ- ΟΞΥΓΟΝΟ στην Πελοπόννησο, διευρύνοντας τις δυνατότητες του να καλύπτει τις τοπικές ανάγκες.

Με τη λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου Ναυπλίου και της Κινητής Μονάδας, το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ είναι σε θέση να προσφέρει υποστήριξη προσαρμοσμένη στις ανάγκες ανθρώπων με διαφορετικά είδη εθισμού αλλά και διαφορετικό βαθμό εμπλοκής με το πρόβλημα.

Το Πολυδύναμο Κέντρο Ναυπλίου και η Κινητή Μονάδα χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοπόννησος 2014-2020.

Πολυδύναμο Κέντρο Ναυπλίου και Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Πελοποννήσου

Άργους 107

Τ. 27520-25083, 27520-24376, 27520-47251

Ώρες λειτουργίας: 09:00-17:00

Περισσότερες Πληροφορίες:
κα Παπαδημητρίου Θεοδώρα

Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού

Περισσότερα Άρθρα

Ανδρέας Πουλάς: «Διαχείριση των αποβλήτων των self test»

Ερώτηση στη Βουλή: «Διαχείριση των αποβλήτων των self test» Το θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων των self test έφερε στη Βουλή ο Ανδρέας Πουλάς με ερώτηση που κατέθεσε από κοινού με τον Γιώργο Αρβανιτίδη προς τους Υπουργούς Υγείας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης: ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τους Υπουργούς: Υγείας, κ. Β. […]