17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Πουλάς: «Καταβολή δώρου Χριστουγέννων στο υγειονομικό προσωπικό των Δημόσιων Νοσοκομείων της χώρας» 

Την καταβολή δώρου Χριστουγέννων στο υγειονομικό προσωπικό των δημόσιων Νοσοκομείων της χώρας ως έμπρακτη αναγνώριση του τεράστιου έργου που προσφέρει στην αντιμετώπιση του κορονοϊού από την έναρξη της πανδημίας έως και σήμερα, ζητά ο Βουλευτής και Υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλειο Κικίλια

Θέμα: Καταβολή δώρου Χριστουγέννων στο υγειονομικό προσωπικό των Δημόσιων Νοσοκομείων της χώρας

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι το υγειονομικό  προσωπικό της χώρας δίνει καθημερινά τη μάχη κατά του κορονοϊού στα δημόσια Νοσοκομεία, ανελλιπώς και με αυτοθυσία, από την έναρξη της πανδημίας έως και σήμερα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, μάλιστα, με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας και την υπερφόρτωση των νοσοκομείων και των κλινών ΜΕΘ με νοσούντες από κορονοϊό, οι συνθήκες εργασίας του υγειονομικού προσωπικού έχουν επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο.

Το υγειονομικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, εκτός από την φροντίδα των νοσούντων από COVID-19  αλλά και των υπόλοιπων ασθενών με οξέα και χρόνια νοσήματα, αντιμετωπίζει και προβλήματα όπως η υποστελέχωση των νοσοκομείων, η αυξημένη υπερωριακή εργασία και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Το Κίνημα Αλλαγής σε μία κίνηση έμπρακτης αναγνώρισης των προσπαθειών του υγειονομικού προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας κατέθεσε επανειλημμένα τροπολογίες στη Βουλή για την ένταξή του στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών καθώς και για την αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών του ιατρικού προσωπικού του ΕΣΥ τις οποίες η κυβέρνηση αρνήθηκε να κάνει αποδεκτές.

Αντίθετα η κυβέρνηση πρόσφατα νομοθέτησε την καταβολή 2000 ευρώ αφορολόγητων σε ιδιώτες γιατρούς για να προσφέρουν τις υπηρεσίες στο δημόσιο τομέα λόγω της πανδημίας

Επειδή φτάνουν πια τα λόγια και τα χειροκροτήματα της κυβέρνησης για τις καθημερινές αγωνιώδεις προσπάθειες που καταβάλλει το υγειονομικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας στη μάχη κατά του κορονοϊού και

Επειδή χρειάζονται πράξεις για την αναγνώριση του τεράστιου έργου που προσφέρουν στις δημόσιες δομές υγείας της χώρας

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

 

  • Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η καταβολή δώρου Χριστουγέννων στο υγειονομικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας ως μία ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης μπροστά στο τεράστιο έργο που επιτελεί για την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης που ζούμε;

 

Ο ερωτών βουλευτής

 Ανδρέας Πουλάς

Περισσότερα Άρθρα

Πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για σήμερα Τρίτη, 26 Μαΐου

  Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί σήμερα Τρίτη, 26 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη. Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού ξεκινά στις 11:00 και το πρόγραμμα έχει ως εξής: Επίσκεψη στο σταθμό λεωφορείων Μακεδονία, Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα, Συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα, Επίσκεψη στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Συναντήσεις στο Υπ. Μακεδονίας Θράκης […]

Συνέντευξη του Ανδρέα Πουλά στον τηλεοπτικό σταθμό Super Tv και στην Εκπομπή ”Εκλογές 2023”

Χθες Δευτέρα 15 Μαϊου 2023 και ώρα 9:30 το βράδυ ο υποψήφιος βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς, παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό SUPER TV και στην Εκπομπή ”Εκλογές 2023”. Δείτε τη συνέντευξη: