18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ/ ΕΜΚ, που ισχύει από τις πρώτες βραδινές ώρες σήμερα μέχρι και τις μεσημεριανές της Κυριακής, υπενθυμίζει με ανακοίνωση της η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Διαβεβαιώνει ότι έχει θέσει σε κατάσταση ετοιμότητας – επιφυλακής όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την περίπτωση αντιμετώπισης έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Επίσης, δίνει οδηγίες για μέτρα αυτοπροστασίας προς τους πολίτες.

Η υπηρεσία υπενθυμίζει ότι οι περιοχές που θα επηρεαστούν αρχικά θα είναι το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και πιθανόν η δυτική Στερεά, ενώ από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής η Μακεδονία (κυρίως η κεντρική και ανατολική Μακεδονία), τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, οι βόρειες Σποράδες καθώς και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

“Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων” τονίζεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση .

Μεταξύ των οδηγιών που δίνονται είναι οι πολίτες να βεβαιωθούν ότι δεν είναι φραγμένα τα λούκια και οι υδρορροές των σπιτιών τους, να αναβάλουν προγραμματισμένες και να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις, να προστατεύονται από τη χαλαζόπτωση, κ.α.

Περισσότερα Άρθρα

Η περιοδεία της Μαρίας Φραγκή στη Λακωνία συνεχίζεται

«Προκηρύχθηκαν οι εθνικές εκλογές την 21η Μαΐου. Οι εκλογές είναι μια μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας. Εύχομαι να υπάρξει μια γόνιμη αντιπαράθεση επιχειρημάτων, ώστε οι πολίτες να μπορούν να κρίνουν με νηφαλιότητα ποιος πρέπει να τους κυβερνήσει την επόμενη τετραετία. Να μείνουμε μακριά από τοξικότητες, από ακραίες και πολωτικές συμπεριφορές. Η εικόνα της Ελλάδας και η […]

Δημήτρης Λιγνάδης: Διεγράφη δια βίου από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

Ο παραιτηθείς καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή, Δημήτρης Λιγνάδης, διεγράφη δια βίου από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Tο μεσημέρι της Κυριακής, η γενική συνέλευση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών αποφάσισε -με συντριπτική πλειοψηφία- τη δια βίου διαγραφή του Δημήτρη Λιγνάδη. Η απόφαση έγινε γνωστή μέσω ανάρτησης του ηθοποιού Χάρη Τζωρτζάκη, […]