17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Προς παράταση του lockdown

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς την παράταση του lockdown για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμα. Η επιδημιολογική εικόνα που βλέπουν οι ειδικοί μάλλον είναι απογοητευτική, ειδικά στην Αθήνα, όπου φαίνεται ότι τα ρεβεγιόν και η χαλαρότητα των Χριστουγέννων ανέστρεψαν την πτωτική πορεία των κρουσμάτων.

Τα ακριβή στοιχεία βεβαίως δεν είναι ακόμη διαθέσιμα, όμως οι επιδημιολόγοι προτιμούν να «προλάβουν» μια ενδεχόμενη έξαρση. Άλλωστε η τάση στην Ευρώπη, εν αναμονή και του τρίτου κύματος, είναι η αυστηροποίηση των μέτρων.

Σύμφωνα πληροφορίες της Καθημερινής, οι λοιμωξιολόγοι διάκεινται αρνητικά σε επιπλέον άνοιγμα δραστηριοτήτων και αυτή αναμένεται να είναι η εισήγησή τους μετά τη σημερινή συνεδρίαση, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Όπως δήλωσε άλλωστε χθες ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στον ΣΚΑΪ, «δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων, θα το πράξουμε εάν είναι αναγκαίο», αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο για επέκταση των περιοριστικών μέτρων.

Τις επιφυλάξεις των Αρχών αναφορικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου εξέφρασε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο Open TV. «Έχουμε πει από την αρχή ότι, όταν θα επανεκκινήσει το λιανεμπόριο, θα γίνει μέσω του click away» είπε ο κ. Παπαθανάσης. Παράλληλα τόνισε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία, ο συγκεκριμένος τρόπος ανοίγματος του λιανεμπορίου έδωσε μία κινητικότητα (μαζί με τα κομμωτήρια) που έφτασε το 15% κατά τη διάρκεια των εορτών. «Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Το click away είναι προτεραιότητα έναντι των κομμωτηρίων» προσέθεσε, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν σκέψεις προς το παρόν για το click in shop.

Τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία ωστόσο θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, όπως είχε προαναγγελθεί. Από σήμερα τα γυμνάσια και τα λύκεια ξεκίνησαν τηλεκπαίδευση.

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Πασχαλινό παζάρι του ΚΕΘΕΑ στο Ναύπλιο

Πασχαλινό παζάρι του ΚΕΘΕΑ στο Ναύπλιο με χειροποίητες δημιουργίες Σε εξέλιξη βρίσκονται τα πασχαλινά παζάρια από τους συλλόγους οικογένειας και φίλων του KEΘΕΑ, με στόχο τη στήριξη των θεραπευτικών προγραμμάτων. Μας περιμένουν με χειροποίητες δημιουργίες, λαμπάδες, στολίδια, δώρα και γλυκά στο Ναύπλιο και σε άλλες πόλεις της χώρας. Σε όλους του χώρους διοργάνωσης των παζαριών […]