15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Πρωτοβουλία Βοήθειας στους σεισμόπληκτους της Κρήτης από τον “ΜΙΝΩΑ” Αργολίδας

Η Ένωση Κρητών και Φίλων Κρήτης Ν. Αργολίδας “ΜΙΝΩΑΣ” δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη στις δύσκολες στιγμές που περνούν οι συνάνθρωποί μας, μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην Κρήτη και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα – Πεδιάδος, στο Ηράκλειο.
Γι’ αυτόν τον λόγο, ξεκίνησε έναν αγώνα δρόμου ώστε να συσπειρώσει τον Αργολικό λαό και να σταλεί βοήθεια, που θα περιλαμβάνει τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των πληγέντων.
Επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρο, ο οποίος άμεσα έδωσε εντολή στους συνεργάτες του ώστε ότι χρειαστεί να παρασχεθεί από τον Δήμο Ναυπλιέων, όπως είναι η μεταφορά των ειδών πρώτης ανάγκης από το Ναύπλιο στον Πειραιά και από εκεί στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Επίσης συνομιλήσαμε με τον Δήμο Ερμιονίδας και τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Γεωργόπουλο, όπου και αυτός έδωσε εντολή να ξεκινήσει η συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης και να μεταφερθούν στο Ναύπλιο , ώστε να μεταφορτωθούν σε φορτηγό του Δήμου Ναυπλιέων με προορισμό τον Πειραιά.
Επίσης στο ίδιο κλίμα και ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Αναστάσιος Χρόνης, ο οποίος χωρίς δεύτερη σκέψη έπραξε το ίδιο, όπως και ο κος Γεωργόπουλος.
Οι τρεις Δήμοι της Αργολίδας, Ναυπλιέων, Ερμιονίδας και Επιδαύρου μετά από την πρωτοβουλία της Ενώσεως Κρητών “ΜΙΝΩΑΣ” θα συλλέξουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, πράττοντας το ελάχιστο στις δύσκολες στιγμές που περνούν οι οικογένειες της περιοχής του Αρκαλοχωρίου.
Σύμφωνα με τις ανάγκες που έχουν δηλωθεί από τις σεισμόπληκτες περιοχές, τα είδη που θα συγκεντρώνονται είναι τα εξής:
ΤΡΟΦΙΜΑ
Εμφιαλωμένα νερά, τυποποιημένοι
χυμοί, Γάλα μακράς διαρκείας, Γάλα βρεφικό, κονσέρβες όλων των ειδών, όσπρια, ζυμαρικά, λάδι, αρτοσκευάσματα (π.χ μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές κ.λ.π)
ΕΙΔΗ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ
Πλαστικά πιάτα, ποτήρια & σερβίτσια, Χαρτικά και λοιπά είδη για την προσωπική υγιεινή των πληγέντων (σαπούνια, οδοντόκρεμες κ.α.) μωρομάντηλα, βρεφικές πάνες και πάνες υπερηλίκων, πετσέτες, κλινοσκεπάσματα.
ΕΙΔΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Γάζες, παυσίπονα (Ασπιρίνες, Depon)
Φάρμακα για την καρδιά, Φάρμακα για την πίεση, Ινσουλίνη, Αμμωνία, βαμβάκι, Hansaplast
Παρακαλούμε όπως συνδράμετε στην όλη προσπάθεια αποστέλλοντας από τα παραπάνω είδη στα εξής σημεία:
Δήμος Ναυπλιέων: Κοινωνικό Φαρμακείο (25ης Μαρτίου)
Δημοτικό Διαμέρισμα Τολού: ΚΕΠ
Δήμος Ερμιονίδας: Αποθήκες – Αμαξοστάσιο (Οδός Κρανιδίου – Ερμιόνης)
Δήμος Επιδαύρου: Πνευματικό κέντρο Αγίου Βασιλείου στο Λυγουριό
Η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 έως την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021
Ώρες : 8:30 το πρωί έως 13:30 το μεσημέρι
Η συνεισφορά όλων μας είναι πολύτιμη.

Περισσότερα Άρθρα

Βοήθεια στους συνανθρώπους μας στην Καρδίτσα από τον Δήμο Ναυπλιέων

  O Δήμος Ναυπλιέων και ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον και με αισθήματα αλληλεγγύης τις δυσκολίες της ζωής που αντιμετωπίζουν οι συμπατριώτες μας στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας. Εκφράζει τον θαυμασμό του για την καρτερικότητα , την ευψυχία και την υπομονή, αρετές που σπανίζουν στην σημερινή αγωνιώδη ατμόσφαιρα. Έχοντας λοιπόν προξενήσει με […]

Αυτά είναι τα εναέρια «θηρία» που στέλνει ο Πούτιν για να βοηθήσει την Ελλάδα

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως μετά την επικοινωνία που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Ρώσο ομόλογό του, Μιχαήλ Μισούστιν, αλλά και αυτή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον Σεργκέι Λαβρόφ, ο Βλάντιμιρ Πούτιν ενημερώθηκε για την κατάσταση και έδωσε εντολή να ενισχυθούν οι δυνάμεις που έχει παράσχει στην Ελλάδα η Μόσχα. Πέρα από τον εναέριο «γίγαντα» Beriev Be-200 που ζητάει […]