19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο: Ο υπερτυχερός ήταν… μαϊμού!

Για πρώτη φορά τα τελευταία 92 χρόνια δεν υπήρξε Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο. Πλήρωσε κι αυτό το τίμημα της καραντίνας. Η αίθουσα κληρώσεων που παραδοσιακά γέμιζε την τελευταία μέρα του χρόνου έμεινε άδεια.

Εδώ και πολλά χρόνια οι νικητές όχι μόνο του Λαχείου, αλλά και κάθε διαγωνισμού με ακριβά δώρα είναι άγνωστοι. Φοβούνται να παρουσιαστούν. Προσέχουν για να έχουν. Παλαιότερα, όταν κοιμόμασταν με ανοιχτά παράθυρα και κυκλοφορούσαμε αργά το βράδυ χωρίς να κινδυνεύουμε να πληρώσουμε πρόστιμο, οι τυχεροί έκαναν δηλώσεις, έδειχναν με καμάρι τον λαχνό και την επιταγή είσπραξης.

Το 1981 όμως η ιστορία του υπερτυχερού απέκτησε σασπένς.

Στις εφημερίδες της 2ης Ιανουαρίου διαβάζουμε ότι δεν εμφανίστηκε ο υπερτυχερός που κέρδισε το υψηλότατο για την εποχή εκείνη ποσό των 30 εκ. δρχ.

Βραδυνή, 2 Ιανουαρίου 1981

Πριν στεγνώσει το μελάνι εμφανίστηκε ο 35χρονος Ι.Κ. έμπορος αυτοκινήτων ως υπερτυχερός. Δήλωσε ότι αγόραζε τακτικά λαχεία, αλλά άφησε πολλά κενά στην αφήγησή του. Υποστήριξε ότι αγόρασε λαχεία 8.000 δρχ στην Καρδίτσα κι άλλα 2.000 δρχ στο πρακτορείο ΕΛΠΙΣ στην Πλατεία Κάνιγγος.

Απογευματινή, 3 Ιανουαρίου 1981

Οι εφημερίδες άρχισαν να αμφιβάλλουν για την ειλικρίνεια του υπερτυχερού που υποστήριζε ότι το λαχείο βρισκόταν στη θυρίδα κάποιας τράπεζας. Στο μεταξύ άρχισε και η μάχη των Πρακτόρων. Ένας γείτονάς του στην Πλατεία Κολιάτσου υποστήριξε ότι από το δικό του πρακτορείο ο τυχερός αγόρασε το λαχείο!

Απογευματινή, 3 Ιανουαρίου 1981

Οι εμφανίσεις του Ι.Κ ήταν σχεδόν καθημερινές με δηλώσεις. Ακόμα και τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε στην κρατική τηλεόραση που συνήθως δεν περιλάμβανε τέτοια θέματα στα ρεπορτάζ της.

Η συνέντευξη δεν του έφερε… γούρι. Την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου ο Διευθυντής Κρατικών Λαχείων Δημήτρης Παναγόπουλος δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας Μυκόνου που τον ειδοποίησε ότι έχει στην κατοχή του ο υπ’ αριθμόν 60.187 λαχνό που κέρδισε τα 30 εκ. δρχ. Του τον είχε προσκομίσει ένας βιοπαλαιστής, μεταφορέας στο επάγγελμα, πατέρας τριών ανήλικών παιδιών.

Λίγο μετά το τηλεφώνημα κι ενώ η διεύθυνση Κρατικών Λαχείων ανακοίνωνε ότι τυχερός ήταν ένας Μυκονιάτης οι δημοσιογράφοι που περίμεναν τον μαϊμού τυχερό να τους δείξει το δελτίο, ειδοποιήθηκαν ότι τον χτύπησε αυτοκίνητο και μεταφέρεται στο νοσοκομείο!

Ο πραγματικός κάτοχος του δελτίου, ο 37χρονος Αλέξανδρος Ξυδάκης το είχε αγοράσει στον Πειραιά όπου είχε μεταφέρει εμπορεύματα από το νησί του. Λίγες μέρες αργότερα περιχαρής πόζαρε στους φωτογράφους.

Πηγή: pasatempo.wordpress.com

Περισσότερα Άρθρα

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ: «Θερμά συγχαρητήρια για την διεθνή επιτυχία του 1ου ΕΠΑΛ Άργους και του 1ου Ε.Κ. Άργους.»

Για άλλη μια φορά τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑ.Λ. Άργους και του 1ου Ε.Κ. Άργους, μας έκαναν περήφανους κατακτώντας το Βραβείο “Best Romance Film” για την ταινία τους «Μία απέραντη Αγάπη – An Endless Love» στον Διεθνή Διαγωνισμό Global Short Film Awards 2021 στις Κάννες της Γαλλίας. Θερμά συγχαρητήρια για την νέα […]

Τ. Λάμπρου: Να στηρίξουμε δράσεις που σχετίζονται με την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

Διανύουμε μία δύσκολη και παράξενη χρονιά τόσο στο Δήμο μας όσο και ευρύτερα στην Ελληνική κοινωνία εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης που έπληξε όλη την παγκόσμια κοινότητα. Πήρα την πρωτοβουλία να επικοινωνήσω μαζί σας για να σας ζητήσω να προχωρήσετε σε μια ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού σας και ευρύτερα του Προγράμματος δράσης του […]