17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Πρόβλεψη Μπιλ Γκέιτς: Κάθε 20 χρόνια θα ξεσπά μια επιδημία σαν τον κορονοϊό

Τo όνομα του συνιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς έχει συνδεθεί αρκετές φορές με διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, αφού συχνά αναλύει τα δεδομένα για το μέλλον της ανθρωπότητας. Αυτή τη φορά, μίλησε στους Financial Times μέσω Skype για τον κορονοϊό και δήλωσε ότι αυτή η πανδημία είναι το «μεγαλύτερο γεγονός που οι άνθρωποι θα βιώσουν σε ολόκληρη τη ζωή τους» ενώ προειδοποίησε ότι ένα ιογενές ξέσπασμα θα συμβαίνει «κάθε 20 χρόνια περίπου».

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, τόνισε ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες και οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν «πληρώσει πολλά τρισεκατομμύρια δολάρια, πολλά περισσότερα από ό, τι θα χρειαζόταν αν είχαμε προετοιμαστεί σωστά». Ο Μπιλ Γκέιτς σχολίασε ότι ως απάντηση σε αυτό το ξέσπασμα της πανδημίας, οι μελλοντικές κυβερνήσεις θα έχουν «διαγνωστικά μέτρα σε ετοιμότητα, βιβλιοθήκες αντιιικών και συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης».

«Το κόστος όλων αυτών είναι πολύ μικρότερο σε σύγκριση με αυτό που περνάμε εδώ», είπε. «Και τώρα οι άνθρωποι συνειδητοποιούν. Υπάρχει πραγματικά μια μεγάλη πιθανότητα κάθε 20 χρόνια περίπου με τα πολλά ταξίδια που γίνονται στον κόσμο ένας από αυτούς τους [ιούς] να μεταδοθεί. Και έτσι οι πολίτες αναμένουν από τις κυβερνήσεις να τεθεί το συγκεκριμένο θέμα ως προτεραιότητα».

Ο συνιδρυτής της Microsoft δήλωσε πεπεισμένος ότι τα διδάγματα που πήραμε από αυτήν την επιδημία θα ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να προετοιμαστούν καλύτερα για την επόμενη φορά, αλλά εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι το κόστος αυτή τη φορά ήταν πολύ υψηλό. «Δεν θα έπρεπε να χρειαστούν πολλά τρισεκατομμύρια δολάρια για να φτάσουμε εκεί», είπε. «Η επιστήμη είναι εκεί. Οι χώρες θα προχωρήσουν».

Τον Φεβρουάριο, το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates προσέφερε 100 εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορονοϊού, την ενίσχυση των ερευνών για την εύρεση του εμβολίου, για όσους μάχονται τον ιό στην πρώτη γραμμή, αλλά και για τα μέτρα πρόληψης και τις προσπάθειες εύρεσης θεραπείας σε όλο τον κόσμο. Ο 67χρονος δισεκατομμυριούχος προειδοποιεί για τον κίνδυνο μιας πανδημικής νόσου εδώ και χρόνια, δηλώνοντας ότι μια παγκόσμια κρίση για την υγεία όπως ο κορονοϊός θα μπορούσε να σκοτώσει 30 εκατομμύρια ανθρώπους σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Το 2015, ο Γκέιτς, μιλώντας σε ένα Ted Talk είχε προειδοποιήσει ότι ο κόσμος δεν ήταν «έτοιμος» για μια πανδημία. «Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθούμε … αλλά πρέπει να προχωρήσουμε», είχε πει το 2015.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Financial Times

Περισσότερα Άρθρα

Συλλήψεις σε Κορινθία και Λακωνία

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Συνελήφθη, χθες (5.10.2020) το απόγευμα, στο Κιάτο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, 33χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Αιγίου, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Συνελήφθη, χθες (5.10.2020) το μεσημέρι, στο Κιάτο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, 23χρονη ημεδαπή, γιατί προσπάθησε να αφαιρέσει από […]

“Κρόνιον Πέρασμα” αύριο Σάββατο στη Βόρεια Κυνουρία

Για 8η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας διοργανώνει στον Ορεινό όγκο του Πάρνωνα το ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ με αφετηρία και τερματισμό την Κοινότητα Αγίου Πέτρου. Με υψηλό το αίσθημα ευθύνης για τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έχουμε μεριμνήσει για όλα τα κατάλληλα μέτρα με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα του αθλητισμού προκειμένου […]