14 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Πρόσκληση για φοίτηση στα προγράμματα ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Άργος

Η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) προκηρύσσει την εισαγωγή σπουδαστών για το Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.) και το Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (Π.Ε.ΣΥ.Π.). Δικαίωμα συμμετοχής στα ανωτέρω Προγράμματα έχουν όλοι οι πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Πανεπιστημίων (Α.Ε.Ι.) και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.).

Για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά και για λόγους ασφάλειας έναντι της πανδημίας COVID-19, όλα τα μαθήματα (θεωρητικά, εργαστηριακά μαθήματα και οι Πρακτικές Ασκήσεις Διδασκαλίας (ΠΑΔ)) θα διεξάγονται αποκλειστικά εξ’ αποστάσεως.

Στο Άργος που για 8η χρονιά συνεχίζονται τα προγράμματα για το ακαδ. έτος 2021-22, το Πρόγραμμα ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ προσφέρει 180 θέσεις, ενώ το Πρόγραμμα ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ προσφέρει 60 θέσεις φοίτησης.

Σύμφωνα με την προκήρυξη που αναρτήθηκε διαδικτυακά, η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.aspete.gr από Δευτέρα 12/7/2021, ώρα12:00 έως Τετάρτη 25/8/2021, ώρα 23:59.

Η εισαγωγή των σπουδαστών/στριών για το ακαδ. έτος 2021-22 θα γίνει με δημόσια, ανοικτή προς το κοινό, ηλεκτρονική κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27/8/2021 και ώρα 11:00 στις εγκαταστάσεις της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Αθήνα, βάσει της παρακάτω ποσόστωσης:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΠΑΙΚ
Κατηγορίες εισαγομένων Πτυχιούχοι (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) που είχαν συμμετάσχει σε τρεις τουλάχιστον κληρώσεις που διενεργήθηκαν από το ΕΑΠ , χωρίς να έχουν κληρωθεί Κάτοχοι Διδακτορικού τίτλου σπουδών Κάτοχοι Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Μόνιμοι εκπαιδευτικοί Α/θμιας ή Β/θμιας Εκπαίδευσης με πτυχίο ΑΕΙ Υποψήφιοι Εκπαιδευτικοί Α/θμιας ή Β/θμιας Εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στους πίνακες αναπληρωτών με πτυχίο ΑΕΙ Πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ Σύνολο
Πόλη ΕΠΠΑΙΚ 5% 15% 20% 10% 10% 40% 100%
ΑΡΓΟΣ 9 27 36 18 18 72 180

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΣΥΠ
Κατηγορίες εισαγομένων Στελέχη του θεσμού ΣυΕΠ στο δημόσιο τομέα Κάτοχοι Διδακτορικού τίτλου σπουδών Κάτοχοι Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Απόφοιτοι ΑΣΠΑΙΤΕ (ΣΕΛΕΤΕ) Πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ Σύνολο
Πόλη ΠΕΣΥΠ 5% 5% 20% 30% 40% 100%
ΑΡΓΟΣ 3 3 12 18 24 60

Σε περίπτωση, που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός σπουδαστών/στριών σε μία κατηγορία, το ποσοστό που απομένει μεταφέρεται στην αμέσως επόμενη κατηγορία σύμφωνα με τη σειρά που αναφέρεται παραπάνω.

Οι υποψήφιοι/ες επιτρέπεται να υποβάλλουν μία και μόνο αίτηση, σε μία και μόνο πόλη και σε μία και μόνο κατηγορία εισαγομένων.

Η υποβολή της αίτησης προϋποθέτει την κατάθεση του ποσού των τριάντα ευρώ
(30,00 €), στον τραπεζικό λογαριασμό του ΕΛΚΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ
(Τράπεζα: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, Αρ. Λογ.: 154/545047-03, ΙΒΑΝ: GR16 0110 1540 0000 1545 4504 703).

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΑΣΠΑΙΤΕ για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aspete.gr.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας για υποβολή αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται για τα επόμενα στάδια της διαδικασίας και τις προθεσμίες ενέργειάς τους με δική τους ευθύνη και μέριμνα αποκλειστικά μόνο μέσω της παραπάνω ιστοσελίδας.

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ του ΕΠΠΑΙΚ/ΠΕΣΥΠ
της ΑΣΠΑΙΤΕ στο ΑΡΓΟΣ
Δρ. ΜΟΥΣΤΑΪΡΑΣ Γ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Περισσότερα Άρθρα

Στις εκδηλώσεις για την παντριφυλιακή γιορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για την παντριφυλιακή γιορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, που θα γίνουν στην Κυπαρισσία, θα παραστεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας -όπως πράττει κάθε χρόνο. Συγκεκριμένα, αύριο Κυριακή ανήμερα της Πεντηκοστής και παραμονή της γιορτής του Αγίου Πνεύματος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας θα παρακολουθήσει την ακολουθία του Εσπερινού που θα […]

ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ του Στρατή Χαβιαρά

Στην πεζούλα κάτω απ’ το πλατάνι, αξύριστα σαγόνια ακουμπισμένα στα μπαστούνια, τα μπαστούνια στις πέτρες: πέντε έξι αμίλητα γερόντια βυθισμένα στα χρόνια τους.  Ήταν αυτό τον περασμένο Αύγουστο έξω απ’ το σπίτι με την ξέθωριασμένη επιγραφή Καφενείον αντίκρυ στο πλατάνι. Στα σκαλιά αγόρι κουρεμένο με την ψιλή, παντελονάκι κοντό με τιράντες, πέδιλα σκονισμένα, κρατάει μικρό […]