19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Πρώτη στις καρδιές των επισκεπτών η Αναπλιώτικη Αποκριά

Η ιδιαιτερότητά του Αναπλιώτικου Καρναβαλιού αποτέλεσε πόλο Έλξης επισκεπτών που για μια ακόμα φορά αγκάλιασαν τα δρώμενα του Ναυπλίου και ανταμείφθηκαν με αγάπη και καλλιτεχνική ποιότητα από την πόλη.

Μέχρι τις παλιές εργατικές κατοικίες έφτανε η ουρά των αυτοκινήτων των επισκεπτών που για μια ακόμα χρονιά αναδεικνύουν με την παρουσία τους ως πρώτη επιλογή τους το Αναπλιώτικο καρναβάλι.

Και φυσικά δεν ήταν μόνο η παλιά πόλη και οι παραδοσιακές γειτονιές της νέας που συνέδραμαν στη αλματώδη αύξηση των επισκεπτών.

Όλος ο Δήμος Ναυπλιέων ντύθηκε με τα γιορτινά του και με παραδοσιακούς ρυθμούς και βενετσιάνικους ρυθμούς γιόρτασε την φετινή αποκριά.

Το πέταγμα του χαρταετού και τα κούλουμα αποτέλεσαν την τελευταία πράξη εορτασμού. Καλή Σαρακοστή!

Περισσότερα Άρθρα

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου,  θα πραγματοποιηθεί ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ, στις 25 Ιανουαρίου 2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 4.00 μ.μ, για τη λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα: 1. Επερωτήσεις Περιφερειακών Συμβούλων. ΘΕΜΑΤΑ ΠΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ  2. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο: «Αντιπλημμυρική προστασία Τρίπολης (Περιοχή Ζευγολατειού – Νεοχωρίου)», στις ΤΚ Ζευγολατειού […]

Να σου πω μια ιστορία… Οι έξι μεταλλωρύχοι

Απόσπασμα από το βιβλίο του Χόρχε Μπουκάι “Ο Δρόμος των Δακρύων” Εκδόσεις opera Έξι μεταλλωρύχοι εργάζονται σε μια πολύ βαθιά σήραγγα και βγάζουν ορυκτά από τα έγκατα της γης. Ξαφνικά, μια κατολίσθηση φράζει την έξοδο της σήραγγας και τους απομονώνει από τον έξω κόσμο. Μόλις γίνεται αυτό, με μια γρήγορη ματιά, χωρίς να πουν λέξη, […]