14 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Πόλο: Η Εθνική ανδρών… βούλιαξε με 25-2 την Ουκρανία

Καταιγιστική ήταν η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών απέναντι στην Ουκρανία, συντρίβοντας με 25-2 το συγκρότημα του Γέφτουσοκ στον Πειραιά («Π. Καπαγέρωφ»).

Η «γαλανόλευκη» έτσι έκανε το «3 στα 3» στο Β΄ όμιλο της προκριματικής φάσης του Europa Cup (κριτήριο πρόκρισης για το World League), παραμένοντας στην πρώτη θέση, πριν από το καθοριστικό εκτός έδρας παιχνίδι με την Ισπανία για την 4η αγωνιστική, στις 29 Ιανουαρίου 2019.

Εκτός από την άνετη επικράτηση, που ούτως ή άλλως ήταν αναμενόμενη, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος είδε με ικανοποίησε τους νεότερους ηλικιακά παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να ανταποκρίνονται στον αυξημένο χρόνο συμμετοχής που τους έδωσε.

Η Εθνική έπαιξε πολύ καλή άμυνα και με αυξημένη αποτελεσματικότητα στην επίθεση έφτασε σε αυτή την ευρεία νίκη, έχοντας 9 διαφορετικούς σκόρερ, ενώ αγωνίστηκαν και οι 13 διεθνείς που είχε στη διάθεσή του ο Βλάχος.

Ντεμπούτο έκανε ο Κάκαρης, που πέτυχε τα πρώτα τέρματά του με την Εθνική, όπως και οι Πρέκας, Γκιουβέτσης, Γαρδίκας.

Τα οκτάλεπτα: 7-1, 4-1, 6-0, 8-0

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 3, Γκιουβέτσης 2, Φουντούλης 3, Νικολαϊδης 3, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 4, Κάκαρης 2, Γούνας 3, Πρέκας 3, Γαρδίκας 1, Γαλανόπουλος.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Ολεξάντρ Γέφτουσοκ): Νικόλσκι, Γεβστράτοβ, Μεμετίεβ, Ράτκοβ 1, Νταντιούρα, Γερμάκοβ, Γκρίσχουκ, Ντζούρα, Βοϊτένκο 1, Γκουζάκοβ, Κέτσεντζι, Μπάμπσκι.

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Έλενα Πανοβράκου: Για την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη

Η 6η Απριλίου έχει καθιερωθεί με ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 23 Αυγούστου 2013, ως η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη. Στόχος αυτής της ξεχωριστής ημέρας είναι να τονιστεί η σημασία του αθλητισμού στην επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης στον κόσμο και στην καταπολέμηση των διακρίσεων κάθε […]

Αναβάλλονται για το 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Μία τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ και τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020» Γιοσίρο Μόρι έβαλε τέλος στην αγωνία χιλιάδων αθλητών και φιλάθλων. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 αναβάλλονται μέχρι και το καλοκαίρι του 2021. Στην τηλεδιάσκεψη των τριών ανδρών ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε κι […]