18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ρεσιτάλ πιάνου του Ανδρέα Χρηστάκη στο Άργος

Ρεσιτάλ πιάνου του Ανδρέα Χρηστάκη “Pour Vous”σε έργα των J. S. Bach, P.I. Tchaikovsky, J. Haydn, F. Chopin, Yiruma, P. Glass

Χορός-χορογραφία: Βιβή Μπρακουμάτσου, Λίνα Ευσταθίου

Απαγγελία: Σοφία Καψούρου

Κυριακή 9 Ιουνίου, 20.30 μ.μ, στην Αίθ. Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος»

 

Ο Ανδρέας Χρηστάκης και οι εξαιρετικές  Βιβή Μπρακουμάτσου, Λίνα Ευσταθίου και  Σοφία Καψούρου, καλεσμένοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους- Μυκηνών θα προσφέρουν στο κοινό μια πολύμορφη, νεανική και αισθαντική μουσική παράσταση αφιερωμένη στο σύλλογο Abbeville Argos Amitié και σε όλους τους φίλους στην αδελφοποιημένη πόλη, ως ελάχιστη ανταπόδοση για την 1Ελληνική Εβδομάδα .

«Συναισθήματα ανάκατα που μέσα από τη δύναμη της μουσικής αναδύονται στο σήμερα και ζωντανεύουν για να βρουν τη θέση τους στον καθένα μας, έτσι όπως αυτός τα εκλαμβάνει κι έτσι όπως αυτά ενσωματώνονται στις διάφορες ζωές ξεχωριστά. Ένα μουσικό ψηφιδωτό που παίζει με τις διαθέσεις και τα ύφη. Τον διαλογισμό, τον ρομαντισμό, το χιούμορ, το κέφι, τον σαρκασμό, την αγάπη, τις προσδοκίες, τη μοναξιά. Ένας αισθητηριακά αισθαντικός διάλογος μεταξύ πιάνου, κίνησης, εικόνας και λόγου.


Ένας ταξιδιώτης επιστρέφει και διαλέγει από ένα παλιό σεντούκι μουσικές και εικόνες που έχουν όλες έναν κοινό παρονομαστή: την αγάπη. Με μουσικές επιλογές από τις ποιητικές “Εποχές” του Τσαϊκόφσκι επενδυμένες αντιστικτικά με κείμενα Ρώσων συγγραφέων όπως ο Τολστόι, ο Ντοστογιέφσκι και ο Τσέχοφ, το Πρελούδιο και Φούγκα σε λα μινόρε για εκκλησιαστικό όργανο του J.S.Bach σε μεταγραφή για πιάνο του F. Liszt με κείμενο-σχόλιο για τη ζωή των μουσικών του Ουρουγουανού

  1. Ηernández, μέχρι τις μελωδίες του C. Debussy, τον ποιητικό ρεαλισμό του
  2. Williams και από τις συνθέσεις των D. Scarlatti, J. Haydn. και F. Chopin στη μινιμαλιστική πληρότητα του P. Glass και τις σύγχρονα οικείες διαλογιστικές μελωδίες του Yiruma επιχειρείται “Pour Vous” μια γενναιόδωρα δοσμένη μουσική κι αισθητική τοιχογραφία που αγκαλιάζει αντιφάσεις και τις ομογενοποιεί.» 

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

    1. P. l. Tchaikovsky (1840-1893): “Οι Εποχές”

    Δεκέμβριος – Χριστούγεννα
    Μάρτιος – Το τραγούδι του κορυδαλλού (απόσπασμα από το                                                                                           Άννα Καρένινα, του Λ. Τολστόι)

    Οκτώβρης – Φθινοπωρινό Τραγούδι (Φτωχοί του                                                                                                                                    Φ. Ντοστογιέφσκι)                                                                      Αύγουστος – Η συγκομιδή (Ο γλάρος του Α.Τσέχοφ)

    1. F. Hernández – Απόσπασμα από το διήγημα “Η πρώτη μου συναυλία
    2. J. S. Bach (1685 – 1750): Πρελούδιο και Φούγκα για εκκλησιαστικό όργανο σε λα μινόρε (BWV 543) σε μεταγραφή για πιάνο από τον F. Liszt (1811-1886)
    3. Glass (1937 – ): Etude 5, Etude 6
    4. Scarlatti (1685 – 1757): Sonata in f minor (K.466)
    5. Haydn (1709 – 1732): Sonata in e minor (L.53)

    Presto

    Adagio

    Vivace

     

     

    Διάλειμμα

    1. S. Bach (1685 – 1750): Πρελούδιο και Φούγκα σε σολ δίεση ελάσσονα (BWV 887 – WTC II)
    2. C. Debussy (1862 – 1918): Clair de Lune (Απόσπασμα από το Γλυκό πουλί της νιότης

    του Τενεσί Ουίλιαμς)

    1. F. Chopin (1810 – 1849): Εtude Οo. 25 No 7 σε ντο δίεση ελάσσονα

    Yiruma (1978- ): River flows in you

    1. Glass (1937- ): The Hours (απόσπασμα από το βιβλίο Οι Ώρες του Michael Cunningham)

     

    Χορογραφία-Χορός: Λίνα Ευσταθίου, Βιβή Μπρακουμάτσου

    Απαγγελία: η ηθοποιός-συγγραφέας Σοφία Καψούρου

    Eπιμέλεια videos: Γιάννης Φιλοσοφώφ

     

Από το Δημοτικό Ωδείο Άργους-Μυκηνών 

Λιάνα Λημνιούδη

 

Περισσότερα Άρθρα

Τι αλλάζει στη ζωή μας στο τέλος της εβδομάδας – Παρελθόν τα sms

Αντίστροφη μέτρηση για την άρση της επόμενη δέσμης απαγορευτικών μέτρων που μας φέρνει πιο κοντά σε μια κοινωνική κανονικότητα. Σήμερα Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούμε να ταξιδεύουμε εντός της Ελλάδας, ειδικά ως προς τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά. […]

Κάντε το καθιστικό σας να δείχνει μεγαλύτερο

  Αν στο σπίτι σας διαθέτετε ένα σχετικά μικρό σαλόνι σίγουρα αυτό αποτελεί πρόβλημα για εσάς, ειδικά όταν σκέφτεστε πώς θα μπορούσατε να το διακοσμήσετε. Οι μικροί χώροι δεν μας επιτρέπουν να τοποθετήσουμε πολλά έπιπλα και διακοσμητικά, τα λίγα τετραγωνικά αποτελούν έναν βασικό περιορισμό στις επιλογές μας. Ίσως από την άλλη, η βασική σας έγνοια […]