18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Σήμερα η κηδεία του George Floyd-Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις

Xιλιάδες άνθρωποι απέτισαν φόρο τιμής στον George Floyd η σορός του οποίου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο Χιούστον, εκεί όπου θα ταφεί δίπλα στη μητέρα του.

Στην εκκλησία The Fountain of Praise, η σορός του Floyd έφτασε το μεσημέρι, ενώ σήμερα Τρίτη θα τελεστεί η κηδεία. Η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο του Χιούστον Memorial Gardens, στο προάστιο Πέρλαντ. Ο Floyd θα ταφεί δίπλα στη μητέρα του, το όνομα της οποίας φώναξε αρκετές φορές πριν χάσει τις αισθήσεις του και βρει μαρτυρικό ασφυκτικό θάνατο.

Στην κηδεία θα παραβρεθούν μόλις 500 άτομα και θα είναι άτομα τα οποία επέλεξε η οικογένεια του Floyd να παραστούν. Μεταξύ αυτών θα είναι και επιφανείς Αμερικανοί, εκπρόσωποι της Πολιτείας, αλλά και ακτιβιστές. Δεδομένη θεωρείται η παρουσία του πυγμάχου Φλόιντ Μεϊγουέδερ, ο οποίος ανέλαβε τα έξοδα της κηδείας, καθώς και του δημάρχου του Χιούστον, Σιλβέστερ Τέρνερ, των δικηγόρων της οικογένειας, του μέλους του Κογκρέσου, Αλ Γκριν, του αιδεσιμότατου Αλ Σάρπτον κ.α. Ο τελευταίος θα διαβάσει την νεκρώσιμη ακολουθία όπως έκανε και στην Μινεσότα με έναν συγκλονιστικό λόγο.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ για 14η ημέρα με τα επεισόδια να έχουν ατονήσει και να αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα που είναι η κραυγή για πάταξη του ρατσισμού. Χιλιάδες διαδηλωτών συνεχίζουν να βγαίνουν στους δρόμους ζητώντας αλλαγή και μείωση των κονδυλίων για την Αστυνομία, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αποκλείει το ενδεχόμενο εκπτώσεων.

Ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν, που κατηγορείται για τον φόνο του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη, πριν από δύο εβδομάδες, εμφανίστηκε για πρώτη φορά χθες Δευτέρα ενώπιον δικαστή, μέσω βίντεο. Ο 44χρονος, που κρατείται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, εμφανίστηκε στην οθόνη που είχε τοποθετηθεί στο δικαστήριο φορώντας την πορτοκαλί στολή των κρατουμένων.

Η δικαστής Τζάνις Ρέντινγκ αύξησε το ποσό της εγγύησης για την αποφυλάκιση χωρίς όρους του Σόβιν στο 1,25 εκατομμύριο δολάρια και στο 1 εκατομμύριο με όρους. Ο συνήγορος του Σόβιν δεν έθεσε αντιρρήσεις στο ποσό αυτό.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

 

Περισσότερα Άρθρα

Πιο κοντά στην υλοποίηση η μαρίνα του Ναυπλίου

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του έργου της μαρίνας του Ναυπλίου έγινε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή ομόφωνα ενέκρινε τα πρακτικά της επιτροπής διαγωνισμού σχετικά με την επιλογή των υποψηφίων που προκρίνονται στην β΄ φάση του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού με ανταγωνιστικό διάλογο για την επιλογή ιδιωτικού φορέα σύμπραξης […]

Έως την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στο ΔΙΕΚ Ναυπλίου

Μέχρι τη Δευτέρα 9  Σεπτεμβρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση εγγραφής στο ΔΙΕΚ Ναυπλίου. Ηλεκτρονική αίτηση γίνεται στο https://diek.it.minedu.gov.gr/index.php/site/index Ειδικότητες 1 ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ 2 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ 3 ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ 4 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡ 5 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΦΕΡΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 6 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 7 […]