18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά»

Σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά»

Εγκαινιάζεται το απόγευμα η επετειακή έκθεση της Βουλής των Ελλήνων «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά». Η τελετή των εγκαινίων θα λάβει χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Εθνικής Αντιπροσωπείας, στις 18:00, παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, των αρχηγών και εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Θα μιλήσουν:

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Ο Καθηγητής και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Έκθεσης κ. Πασχάλης Κιτρομηλίδης.

Την έκθεση θα παρουσιάσει ο εκ των Επιμελητών της κ. Θεόδωρος Κουτσογιάννης.

Την πανηγυρική εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Πρύτανης του Διπλωματικού Σώματος –Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα– κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο Πρέσβης της Ρωσίας κ. Andrey Maslov, ο Πρέσβης της Γαλλίας κ. Patrick Maisonavve και η Πρέσβης της Πορτογαλίας –χώρας που ασκεί την προεδρία της Ε.Ε. το τρέχον εξάμηνο– κυρία Helena Alexandra Andrade. Θα παραστεί επίσης ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων θα παραστεί και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση –μέγα χορηγού της έκθεσης– κ. Αντώνης Παπαδημητρίου.

Περισσότερα Άρθρα

Ο Γιάννης Μανιάτης σε διεθνές συνέδριο για τις επιπτώσεις της Κλιματικής Κρίσης στις Υποδομές Μεταφορών

Στο διεθνές συνέδριο της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη του Ο.Η.Ε., για τις επιπτώσεις της Κλιματικής Κρίσης στις Υποδομές Μεταφορών, ο πρώην βουλευτής Αργολίδας, καθηγητής Γιάννης Μανιάτης κατέγραψε τις προτεραιότητες που πρέπει να υπάρξουν σε επίπεδο Ελλάδας, για κάθε μέσο (δρόμοι, τραίνα, λιμάνια, αεροδρόμια). Οδηγός του, η μελέτη που εκπονήθηκε, με βάση το Μνημόνιο Συνεργασίας […]

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για την απώλεια του πρώην βουλευτή Αντώνη Σκυλλάκου

Τη θλίψη του για την απώλεια του πρώην βουλευτή και ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ, Αντώνη Σκυλλάκου, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας. Ο κ. Τασούλας δήλωσε: « Ο Αντώνης Σκυλλάκος υπήρξε μια μαχητική προσωπικότητα, με ενεργή συμμετοχή στον αντιδικτατορικό αγώνα, ένας άνθρωπος που υπηρέτησε τις ιδέες του με αφοσίωση, ήθος και […]