15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Σειρά προτάσεων τουριστικών φορέων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Τις προτάσεις της για βελτιωτικές παρεμβάσεις στα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, με βάση την εμπειρία της περυσινής τουριστικής περιόδου, κατέθεσε η γνωμοδοτική επιτροπή Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία συνεδρίασε -μέσω τηλεδιάσκεψης- χθες Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, υπό την αντιπεριφερειάρχη Αννα Καλογεροπούλου.

“Το μείζον ζήτημα είναι η ασφάλεια του προορισμού, καθώς και η διατήρηση της αξιοπιστίας της Πελοποννήσου ως ασφαλούς προορισμού. Αυτός είναι ο λόγος που η Περιφέρεια επένδυσε -και συνεχίζει να επενδύει- στην ενίσχυση των δομών υγείας” τόνισε στην αρχή της συνεδρίασης η Α. Καλογεροπούλου.

Αναφερόμενη, ειδικότερα, στην υγειονομικά ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού, η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης σημείωσε πως θα εξεταστεί η επανεκπαίδευση των εργαζομένων, τονίζοντας παράλληλα πως είναι απαραίτητη η αυστηρή τήρηση των ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων απ’ όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού και των εμπλεκομένων στον εν λόγω τομέα.

Στη συνέχεια, κάλεσε τον καθένα από τους συμμετασχόντες -εκπροσώπους φορέων, καθώς και επιχειρηματίες, του τουριστικού τομέα- να καταθέσει τις προτάσεις του στα εξής δύο επίπεδα, α) εσωτερικά πρωτόκολλα στις επιχειρήσεις τουρισμού και β) πρωτόκολλα μετακίνησης επισκεπτών, τόσο αυτών από το εξωτερικό, όσο και των συμπατριωτών μας από άλλες περιοχές της χώρας μας.

Οι προτάσεις στις οποίες κατέληξε η γνωμοδοτική επιτροπή συνοψίζονται ως εξής:

  • Αυξημένος έλεγχος στις πύλες εισόδου, μέσω rapid tests
  • Προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εργαζομένων του τουριστικού κλάδου
  • Δυνατότητα rapid tests σε εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου
  • Eγκαιρη επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων
  • Eγκαιρη εκπαίδευση, σε συνεργασία με γιατρούς
  • Πιστοποιητικό Εμβολιασμού
  • Αύξηση ξενοδοχείων Covid-19
  • Διαμόρφωση Πρωτοκόλλων σε περισσότερες γλώσσες
  • Καμπάνιες Ενημέρωσης

H αντιπεριφερειάρχης κ.Καλογερόπουλου ζήτησε όλες οι προτάσεις να αποσταλούν γραπτώς μέσω e-mail, προκειμένου να προωθηθούν προς το υπουργείο Τουρισμού, το οποίο θα εξετάσει τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα και θα υποβάλλει προς τις υγειονομικές αρχές προτάσεις αναμόρφωσης ή προσαρμογής τους.

Περισσότερα Άρθρα

Ημερίδα AHEPA ”99 Χρόνια Προσφοράς στον Ελληνισμό και την Ελλάδα”

Το Σάββατο 31 Ιουλίου στη Πόλη του Λουτρακίου πραγματοποιήθηκε Ημερίδα που διοργάνωσε η AHEPA HJ25 ΑΧΑΙΑΣ με τίτλο “99 Χρόνια Προσφοράς στον Ελληνισμό και την Ελλάδα” Η AHEPA είναι η πολυπληθέστερη και αρχαιότερη ομογενειακή οργάνωση παγκοσμίως με παρουσία Η.Π.Α, Καναδά, Αυστραλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αγγλία με 50.000 οικογένειες ως μέλη και μεγάλο φιλανθρωπικό έργο στην χώρα […]

Πώς να παραμείνετε ασφαλείς στη θάλασσα;

Μετά από ένα δύσκολο χειμώνα, η θάλασσα είναι ό,τι  χρειαζόμαστε και λαχταράμε  για το καλοκαίρι.  Με απλά μέτρα και οδηγίες, μπορούμε να φροντίσουμε για την ασφάλειά μας και να αποφύγουμε πιθανούς κινδύνους από το νερό της θάλασσας. Μάλιστα, η πολιτική προστασία παροτρύνει τους ανθρώπους να «σέβονται» το νερό και ιδανικά, να επισκέπτονται παραλίες που έχουν […]