18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Σεισμική δόνηση 4,8 κοντά στο Αίγιο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στο Αίγιο το απόγευμα της Πέμπτης 3 Ιουνίου, στις 18:06. σύμφωνα με τις μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 51 Χλμ. και επίκεντρο στα 13 Χλμ. βορειοδυτικά των Καλαβρύτων, ενώ έγινε αισθητή και στην Αττική.

Το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο τοποθετεί τη δόνηση στα 28 Χλμ. ανατολικά-νοτιοανατολικά της Πάτρας, ενώ μετρά το μέγεθός της στα 4,8 Ρίχτερ και το εστιακό βάθος στα 51 Χλμ.

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον Άκη Τσελέντη, καθηγητή σεισμολογίας και Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών ο οποίος ανέφερε πως «Πρόκειται για μια περιοχή που δίνει τέτοια μεγέθη σεισμών και δεν προβληματίζει προς το παρόν. Επειδή υπάρχει μια σεισμική έξαρση στον δυτικό κορινθιακό έχουμε βάλλει επιπλέον όργανα και παρακολουθούμε με μεγάλη λεπτομέρεια το φαινόμενο».

 

Περισσότερα Άρθρα

Καρναβάλι Τρίπολης – Βασίλισσα η Δήμητρα Μποροβήλου!

Η 25χρονη Δήμητρα Μποροβήλου θα είναι φέτος η Βασίλισσα του Καρναβαλιού της Τρίπολης! Είναι πτυχιούχος Νομικής, έχει φοιτήσει σε δραματική σχολή και παράλληλα έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια υποκριτικής. Έχει πρωταγωνιστήσει σε δύο ταινίες μικρού μήκους. Επίσης, έχει συμμετάσχει και σε ταινίες μεγάλου μήκους. Την Κυριακή (26/2/2023), η Δήμητρα θα είναι η Βασίλισσα στο καρναβάλι της […]

Συλλυπητήριο ψήφισμα του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Άργους για τον θάνατο του 17χρονου

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΥΣ εκφράζει τη βαθιά του οδύνη για τον απροσδόκητο και πρόωρο χαμό του αγαπημένου μας μαθητή. Ένας μαθητής με ήθος, καλοσυνάτος και πάντα χαμογελαστός. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου αποφασίζει ομόφωνα: Να παραστεί ο Σύλλογος Διδασκόντων στην κηδεία του. Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του και να στηρίξει με κάθε […]