17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Μεγάλος σεισμός 5,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο Κρήτης

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίτερα στην Κρήτη.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 23 χλμ. βορειοδυτικά της Άρβης και το εστιακό βάθος στα 5,8 χλμ., σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στους Νομούς Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου. Κάτοικοι του δήμου Ηρακλείου βγήκαν στους δρόμους.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκη Τσελέντη με τον οποίο η το zougla.gr ήρθε σε επαφή, πιθανότατα πρόκειται για τον κύριο σεισμό. Ωστόσο ο σεισμολόγος τόνισε ότι η συγκεκριμένη δόνηση σε αυτή την περιοχή, δεν ήταν αναμενόμενη.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ζημιές στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, βράχους που έπεσαν σε δρόμους, αλλά και κτίριο που έχει υποστεί σοβαρή ζημιά από την ισχυρότατη δόνηση.

Σεισμός
Σεισμός
Σεισμός
Σεισμός
Σεισμός
Σεισμός
σεισμός
σεισμός

 

Σεισμός
Σεισμός
Σεισμός
Σεισμός
Σεισμός
Σεισμός

Αναστάτωση υπάρχει στα σχολεία καθώς πολλοί γονείς τηλεφωνούν να δουν αν είναι καλά τα παιδιά τους.

Του ισχυρού σεισμού, ακολούθησαν μετασεισμοί, σύμφωνα με το Cretapost. Πριν λίγο σημειώθηκε σεισμός 3.8 ρίχτερ.

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

«Δήμητρα της Λέσβου»: Βρέθηκε ο οδηγός που την εγκατέλειψε

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκεται ο οδηγός που φέρεται να χτύπησε με το όχημά του, και στη συνέχεια να εγκατέλειψε, τη Δήμητρα της Λέσβου. Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1, η προανάκριση για το τροχαίο εντόπισε τον οδηγό, που έχει ομολογήσει και αναμένεται να απολογηθεί. Η οικογένεια του θύματος αλλά και η διοίκηση του Silver Alert καταγγέλλουν […]

Ρολάν Γκαρός: Νίκη-πρόκριση στην πρεμιέρα για τον Τσιτσιπά, 3-0 σετ τον Σαρντί

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε στην πρεμιέρα του Ρολάν Γκαρός με 7-6(6), 6-3, 6-1 του Ζερεμί Σαρντί (Νο.58) στο Philippe Cartier του Παρισιού και πήρε το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Σεμπάστιαν Κόρντα και τον Πέδρο Μαρτίνεθ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, αφού δυσκολεύτηκε πάρα πολύ στο πρώτο σετ, […]