20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Σεμινάριο Στροβιλισμού στο Ναύπλιο

Σεμινάριο Στροβιλισμού στο Ναύπλιο  20 – 21 Απριλίου 2019  με τον Αλέξανδρο Φαρμάκη  στο ΣΩΜΑ Family Concept.
Διάρκεια workshop: 7 ώρες (Σάββατο 15.00 με 19.00 / Κυριακή 12.00 με 15.00)

• Κρατήσεις θέσεων απαραίτητες για τη συμμετοχή.

Τι είναι ο στροβιλισμός;
Πρόκειται για μια διαλογιστική εκστατική πρακτική, που έχει τη μορφή περιστροφικού χορού (γνωστός και ως χορός των δερβίσηδων). Ο στροβιλισμός ευεργετεί τόσο σωματικά – αποτοξινωτικά, όσο πνευματικά και ψυχο-συναισθηματικά. Είναι μια πρακτική κοινότητας που μας παρέχει πολλά οφέλη αλλά κυρίως πρόσβαση στο αίσθημα της εσωτερικής ελευθερίας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που έχουν την επιθυμία να στροβιλιστούν και να βιώσουν την εμπειρία της περιστροφής. Δεν είναι απαραίτητη η προηγούμενη εμπειρία καθώς θα καλύψουμε τόσο το κομμάτι της προετοιμασίας (σωματικά και διαλογιστικά) όσο και σε ζητήματα τεχνικής.
Η συνεχής περιστροφική κίνηση μπορεί να ακινητοποιήσει το νου αλλά και να μας αποκαλύψει το βάθος της εμπειρίας που ανοίγεται συνέχεια μπροστά μας.

*Το σεμινάριο γίνεται σε συνδυασμό με την παρουσίαση της παράστασης Messier 51* στο θέατρο Τριανόν το Σάββατο 20/4.*

Βιογραφικό Εισηγητή

Ο Αλέξανδρος Φαρμάκης μαθήτευσε δίπλα στον Βίκο Ναχμία στον εκστατικό στροβιλισμό, το I Ching και τον διαλογισμό. Έχει εκπαιδευτεί και εξασκεί το Shiatsu και το Reiki (Master Usui Reiki). Έχει ολοκληρώσει σεμινάρια πάνω στις ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις του Time Therapy (Effie Schoch), αλλά και του Process Work (PWI, DDI), και εκπαιδεύεται στο Emotionally Focused Therapy for Couples. Έχει σπουδάσει Νομικά και Φιλοσοφία του Δικαίου.

Ο Αλέξανδρος έχει ασχοληθεί με το θέατρο και την μετάφραση και έχει συμμετάσχει ως στροβιλιστής στις παραστάσεις Στροφοδίνες και Τζ. Ρουμί (Θέατρο Σφενδόνη – 2009, Μουσείο Μπενάκη κτ. Πειραιώς – 2010), ως στροβιλιστής στη Στροφοδίνη 3 (Bios Main – 2013), Στροφοδίνες (Φεστιβάλ Αθηνών – Πειραιώς 260 – 2015), ως στροβιλιστής και βοηθός σκηνοθέτη. Από το 2014 διδάσκει στροβιλισμό στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΣΩΜΑ Family Concept
τηλέφωνα επικοινωνίας : 2751306740 / 6941648181
Facebook Page :ΣΩΜΑ Family Concept
Instagram: swma_familyconcept

Περισσότερα Άρθρα

ΟΠΕΚΑ: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού

Άνοιξε και λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21, η οποία θα παραμείνει ανοικτή έως την 11η Μαρτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) ή μέσω του διαδικτυακού τόπου www.opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του […]

Εργαστήριο από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος: «Ταξίδι στο Διάστημα. Ο Ανοιξιάτικος Ουρανός»

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο νέο εργαστήριο «Ταξίδι στο Διάστημα. Ο Ανοιξιάτικος Ουρανός». Σε αυτό το εργαστήριο η συντονίστρια και οι συμμετέχοντες/ουσες θα ακολουθήσουν ένα ταξίδι στο ηλιακό σύστημα, αλλά και πέρα από αυτό, στους αστέρες και τα μακρινά ουράνια αντικείμενα. Ξεκινώντας από το κοντινό μας αστέρι, τον Ήλιο, η […]