19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Σε εξέλιξη οι εμβολιασμοί στο Άγιον Όρος


Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εμβολιασμοί στο Άγιον Όρος.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εμβολιασμού μοναχών και κοσμικών εργαζομένων στο Άγιον Όρος. Όπως έγινε γνωστό, οι πρώτες 120 δόσεις του εμβολίου (Pfizer-BioNTech) χρησιμοποιήθηκαν ήδη και αναμένονται εντός του Απριλίου και άλλες με στόχο να έχουν εμβολιαστεί στο επόμενο διάστημα και πολλά άλλα μέλη της μοναστικής πολιτείας. Το σχετικό ενδιαφέρον καταγράφεται αυξημένο στους αγιορείτες που σπεύδουν να εμβολιαστούν στο Κέντρο Υγείας Καρυών, από μονές, σκήτες και κελιά.

Κρούσματα covid 19 καταγράφηκαν δεκάδες στο Αγιον Ορος όπου τουλάχιστον τέσσερις μοναχοί έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι νοσηλεύτηκαν στην Θεσσαλονίκη.

Για την αποτροπή περαιτέρω «εισβολής» του ιού οι αγιορείτικες αρχές έκλεισαν τις πύλες της χερσονήσου του Άθω και οι μοναχοί ή οι εργαζόμενοι που μετακινούνται προς και από αυτήν υποβάλλονται σε τεστ ταχείας διάγνωσης.

Πηγή: athensvoice.gr

Περισσότερα Άρθρα

Ανακοινώθηκαν 3.565 περιστατικά σε 24 ώρες – 121 σε ΜΕΘ, 9 νέοι θάνατοι

Σήμερα, Τρίτη 20 Ιουλίου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 3.565 νέα περιστατικά Covid-19 στην Ελλάδα. Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, 121 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 9 νέοι θάνατοι. Υπενθυμίζεται πως τα περισσότερα σε αριθμό περιστατικά που έχει καταγράψει ο ΕΟΔΥ σε μία ημέρα ανακοινώθηκαν στις 30 Μαρτίου 2021, […]

Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης στο Λυγουριό

Ο Δήμος Επιδαύρου σε συνεργασία με την Ελληνική εταιρεία αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΑΕ και με την συμμετοχή των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας, υλοποιούν το πρόγραμμα ‘’Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης’’. Αύριο, Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 9:30 π.μ. στο δημοτικό σχολείο Λυγουριού, μαθητές και μαθήτριες όλου του Δήμου καλούνται να συμμετάσχουν και να διασκεδάσουν μέσα από […]