17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Άργους Μυκηνών λόγω της χιονόπτωσης στα ορεινά

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Άργους Μυκηνών και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας λόγω της χιονόπτωσης στα ορεινά του Δήμου. Ήδη μηχανήματα γκρέιντερ του Δήμου Άργους Μυκηνών έχουν επιχειρήσει στις Τ.Κ. Σκοτεινής, Αλέας , Λιμνών και Πλατανιου.

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών συνιστά στους πολίτες που διαμένουν στα ορεινά για όσο διαρκέσει η κακοκαιρία να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας:

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ –  ΠΑΓΕΤΟΥ

  • Εάν διαμένουν σε δύσβατη περιοχή, να φροντίσουν να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για τον καθαρισμό του χιονιού (π.χ. φτυάρια).
    ·         Να αποφύγουν μετακινήσεις και να χρησιμοποιήσουν αντιολισθητικές αλυσίδες κατά την οδήγηση και να υπάρχει μεγάλη προσοχή σε σημεία που πιθανόν έχει δημιουργηθεί παγετός.
    ·         Να αλλάξουν πορεία αν υπάρχει έντονη χιονόπτωση και βρίσκονται σε δύσβατο δρόμο.
    ·         Να αποφύγουν να οδηγούν σε δύσβατες ορεινές περιοχές.
    ·         Να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.
    ·         Να ντυθούν με πολλά στρώματα από ελαφριά ζεστά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορέσουν αδιάβροχες μπότες.

Οι κτηνοτρόφοι παρακαλούνται να προβούν προληπτικά στην προμήθεια επαρκούς ποσότητας ζωοτροφών και λοιπόν εφοδίων για τα ποιμνιοστάσιά τους.

Σε περίπτωση ανάγκης οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο του αντιδημάρχου αρμόδιου για θέματα Πολιτικής Προστασίας κ.Γιώργου Σαρρή 6973554429.

Περισσότερα Άρθρα

Η «Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μποστ από το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ

  Τα μέλη του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ, σε συνεργασία με εθελοντές και φίλους του προγράμματος, παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μποστ. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο της Καλαμάτας την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:30. H είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό H παράσταση αποτελεί διασκευή του ομώνυμου έργου του γελοιογράφου […]

Θανάτωσαν επτά αδέσποτα κουτάβια στο Ηράκλειο της Κρήτης

Οργή αλλά και θλίψη έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Φορτέτσας η θανάτωση επτά αδέσποτων σκύλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτυχα ζώα βρέθηκαν νεκρά σε αυλή κοπέλας η οποία τα τάιζε και τα φρόντιζε, καθώς άγνωστος τα δηλητηρίασε δίνοντάς τους φόλα. Η θανάτωση των κουταβιών, όπως και κάποιες άλλες περιπτώσεις σε άλλες περιοχές, έχουν φτάσει στην Αστυνομία, η οποία […]