14 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Σε καραντίνα Ξενώνας Τοξικοεξαρτημένων Αστέγων

Νέο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε κλειστή δομή της Αθήνας.

Ειδικότερα, ωφελούμενος του Ξενώνα Τοξικοεξαρτημένων Αστέγων παρουσίασε πυρετό και αφού η κατάστασή του εκτιμήθηκε από το υγειονομικό προσωπικό της δομής διακομίστηκε με ασθενοφόρο ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στον Ευαγγελισμό για περαιτέρω διερεύνηση.

Νωρίς το πρωί το Νοσοκομείο ενημέρωσε ότι το τεστ Covid-19 που του έγινε ήταν θετικό και ο ωφελούμενος παρέμεινε για νοσηλεία.

Από εκείνη τη στιγμή ο Ξενώνας τέθηκε σε περιορισμό και επιτήρηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων.

Άμεσα διενεργήθηκε απολύμανση της δομής, ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ για τη διενέργεια τεστ Covid-19 στους 80 ωφελούμενους και στο προσωπικό της δομής (33 άτομα), ενώ ενημερώθηκε και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας τόσο για τους ωφελούμενους, όσο και για τους εργαζόμενους από τους οποίους οι δύο είναι γιατροί και οι έξι νοσηλευτές.

Περισσότερα Άρθρα

Ο χειμωνιάτικος χορός των ψαρονιών

Πτηνά το είδος ψαρόνια χορεύουν πετώντας πάνω από την πόλη του Ναυπλίου, σήμερα Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018. Το τσουχτερό κρύο του Χειμώνα φέρνει και τα ψαρόνια κοντά στις πόλεις. Πετάνε σε άψογους και εντυπωσιακούς σχηματισμούς κατά εκατοντάδες και προκαλούν τα βλέμματα ακόμη και των κατοίκων των πόλεων, αφού κατακλύζουν δέντρα, πάρκα και ταράτσες. Σε μεγάλους […]

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 19 Σεπτεμβρίου

Σαν σήμερα 19 Σεπτεμβρίου συνέβησαν τα εξής: 1940 Ανακαλύπτεται ελληνική προϊστορική λιμναία πόλη, αναγόμενη σε εποχή παλιότερη του 2.000 π.Χ., στη λίμνη της Καστοριάς. 1948 Γεννιέται ο Βρετανός ηθοποιός Τζέρεμι Aϊρονς. 1957 Πραγματοποιείται από τις ΗΠΑ η πρώτη υπόγεια πυρηνική δοκιμή. 1970 Ο Κώστας Γεωργάκης, Έλληνας φοιτητής γεωλογίας, αυτοπυρπολείται στην πλατεία Ματεότι στη Γένοβα της Ιταλίας, ως ένδειξη […]