20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Σε νεκροταφείο έκρυβαν τις εισπράξεις από τα πλαστά διπλώματα οδήγησης

Κρυψώνα χρημάτων στο Β’ Νεκροταφείο της Αθήνας -στον Περισσό- φαίνεται ότι είχε η «μαφία των διπλωμάτων οδήγησης»! Αυτή η εντυπωσιακή όσο και …μακάβρια διαπίστωση υπήρξε μετά την πολυήμερη έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ για την δράση του κυκλώματος στο οποίο συμμετείχαν επτά υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής (στο Νότιο Τομέα της Αθήνας) και δύο ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης.

Τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν ειδικό χάρτη, τον οποίο εντόπισαν οι αστυνομικοί, για να βρουν το σημείο εντός του νεκροταφείου όπου έκρυβαν τον «θησαυρό» από τις παράνομες εισπράξεις.

Επιπλέον φαίνεται ότι είχαν κρύψει χρηματικά ποσά και σε «ψευδοοροφή» τουαλέτας ενός εκ των συνεργών τους. Διαπιστώθηκε ακόμα ότι οι παραγωγοί πλαστών διπλωμάτων οδήγησης προσπάθησαν να καταστρέψουν τις καταγραφές στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των γραφείων τους με τη διοχέτευση ρεύματος υψηλής τάσης , ενώ σχεδίαζαν να προχωρήσουν και σε εμπρησμό των γραφείων της εν λόγω Διεύθυνσης Μεταφορών.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «οι υπάλληλοι – μέλη της εγκληματικής ομάδας για να διευκολύνουν τη δράση του κυκλώματος είχαν καθιερώσει συγκεκριμένες μέρες κατά τις οποίες μία αίθουσα εξέτασης υποψηφίων οδηγών ήταν «στημένη», δηλαδή προορίζονταν αποκλειστικά για τους υποψηφίους που δεν εμφανίζονταν–συμμετείχαν στη διαδικασία των εξετάσεων. Από το συγκεντρωθέν υλικό προέκυψε ότι το χρηματικό ποσό που ελάμβανε η εγκληματική ομάδα από κάθε υποψήφιο για τις περιπτώσεις των «στημένων» αιθουσών κυμαίνονταν από 1.500 έως 2.500 ευρώ, αναλόγως της κατηγορίας της άδειας ικανότητας οδήγησης. Για κάθε «στημένη» αίθουσα θεωρητικών εξετάσεων το χρηματικό ποσό ανέρχονταν στις 14.000 ευρώ περίπου».

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

Περισσότερα Άρθρα

Δεν θα πραγματοποιηθούν συναλλαγές στη Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο  Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου όπου ενημερώνει πως δεν θα  υλοποιηθούν συναλλαγές στη Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου και θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας. Αναλυτικά η ανακοίνωση: Σας γνωρίζουμε ότι την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, λόγω της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εφοριακών Ν.Αργολίδας – Κορινθίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Άργος, δεν θα […]

Εθελοντική αιμοδοσία από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους

Αύριο Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα “Μέγας Αλέξανδρος” στο Άργος, από τις 16.30 έως τις 19.30. “Ας δώσουμε όλοι το παρών συνεισφέροντας σε αυτό το σπουδαίο δώρο” αναφέρει στην πρόσκλησή του προς τους πολίτες το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους.