20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Σε συνεργασία πολλών φορέων πραγματοποιήθηκε η άσκηση «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2019» στο Ναύπλιο

Άσκηση ετοιμότητας πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Ναυπλίου στο προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, με σενάριο την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων και την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2019».

Η άσκηση αντιμετωπίστηκε ως πραγματικό συμβάν μερικής κατάρρευσης κτηρίου, με εκδήλωση φωτιάς και απεγκλωβισμού ατόμων και ακολούθησαν όλα τα επιχειρησιακά στάδια για την αντιμετώπιση των συνεπειών αναπτύσσοντας πλήρως τον επιχειρησιακό σχεδιασμό με τις προβλεπόμενες ενέργειες από το υπάρχον σχέδιο.

Στην άσκηση συμμετείχαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου και Άργους, η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα,το Ε.Κ.Α.Β., η Τοπική Αυτοδιοίκηση και Εθελοντές του Ε.Ε.Σ. και της Ε.Ο.Δ.

Σκοπός της άσκησης ήταν η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας και η εκπαίδευση των πυροσβεστικών δυνάμεων της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αργολίδας, για την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων.

Προηγήθηκε της άσκησης, ενημέρωση – παρουσίαση για το σενάριο της άσκησης, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσσου Χειβιδόπουλου, του προϊστάμενου του τμήματος Πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής ενότητας Αργολίδας Τάσου Καραγιάννη, του αρμόδιου Αντιδήμαρχου και υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ναυπλιέων Σταύρου Γαβρήλου, αξιωματικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου και Άργους, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, του Ε.Κ.Α.Β., της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Εθελοντών του Ε.Ε.Σ. και της Ε.Ο.Δ.

Επικεφαλής της άσκησης ήταν ο Διοικητής της Π.Υ. Ναυπλίου Πύραρχος Βασίλειος Αλεξόπουλος.

Περισσότερα Άρθρα

Ο Μητροπολίτης Αργολίδας στους εορτασμούς για τον Άγιο Λουκά στη Συμφερούπολη της Κριμαίας

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, στην πόλη του, την Συμφερούπολη. Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος της ομώνυμης Μονής της Συμφερούπολης, τελέστηκαν την παραμονή οι ακολουθίες του Εσπερινού, του Όρθρου και των Χαιρετισμών. Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας […]

Συναυλία των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Άργους

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΑΡΓΟΥΣ Συναυλία των Καθηγητών του Ωδείου Αίθουσα «Μ. Αλέξανδρος», Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019,  ώρα 19.30   Robert Schumann                  Fantasiestücke op. 73 Ι.    Zart und mit Ausdruck ΙΙΙ. Rasch und mit Feuer Σπύρος Μαρίνης (κλαρινέτο) Ανδρέας Χρηστάκης (πιάνο)   Johann Sebastian Bach         Πρελούδιο και Φούγκα για εκκλησιαστικό όργανο σε λα ελάσσονα, BWV 543 […]