18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Σινσινάτι: Με μεγάλη ανατροπή στους «8» ο Τσιτσιπάς

Δεν είχε εύκολη αποστολή, αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε μέσα στον αγώνα να βρει τις λύσεις απέναντι στον παθιασμένο και πολύ επιθετικό Λορένζο Σονέγκο, για να πάρει τη νίκη επί του Ιταλού με 2-1 σετ (5-7, 6-3, 6-4) και να προκριθεί στα προημιτελικά του Western & Southern Open.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης αμφότεροι οι δυο παίκτες έχασαν από 2 ευκαιρίες για να κάνουν το break. O Σονέγκο είχε τη μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 3ο game, όταν ο Στέφανος επέστρεψε από το 1-1, 15-40 για να κάνει το 2-1. Λίγο αργότερα ο Έλληνας είχε δυο break points (όχι συνεχόμενα) στο 6ο game για το 4-2, αλλά ο Ιταλός έμεινε όρθιος και ισοφάρισε σε 3-3.

Τελικά το break ήρθε για τον Sonego στο πολύ κρίσιμο 11ο game, όταν πίεσε ξανά το σερβίς του Στέφανου, που στη 2η ευκαιρία του Σονέγκο για break σ’ αυτό το game (και 4η συνολικά) έκανε ένα μοιραίο διπλό λάθος και υπέστη το break. Ο Ιταλός στη συνέχεια σέρβιρε με επιτυχία για το 7-5 και κατέκτησε το 1ο σετ.

Είχε το ψυχολογικό πλεονέκτημα ο Σονέγκο και στο ξεκίνημα του 2ου σετ και μια μοναδική τριπλή ευκαιρία για να πάρει για τα καλά το πάνω χέρι, ο Στέφανος όμως σε ένα κομβικό σημείο και για τη συνέχεια του παιχνιδιού, κατόρθωσε να κερδίσει 5 πόντους στη σειρά και να κερδίσει το 1o game του σετ.

Στο αμέσως επόμενο game έκανε και το break o 23χρονος πρωταθλητής μας, ο οποίος άλλαξε για τα καλά τα δεδομένα και δεν κοίταξε πίσω του ξανά σ’ αυτό το σετ, φτάνοντας με ασφάλεια χάρη στο σερβίς του στο 6-3.

Και στο επόμενο σετ το break ήρθε με το καλημέρα για τον Στεφ, που προηγήθηκε με 2-0 και επίσης δεν επέτρεψε στον Sonego να αντιδράσει. Είχε πολλές ευκαιρίες για το double break o Έλληνας παίκτης και μπορεί να μην το πέτυχε, με τον Σονέγκο να σβήνει 6 break points συνολικά, αλλά και πάλι το ένα break ήταν αρκετό για να τον φέρει στη νίκη, αφού το δικό του σερβίς δεν απειλήθηκε καθόλου σ’ αυτό το σετ.

Αυτή ήταν η 47η νίκη σε 60 αναμετρήσεις για φέτος για τον Στέφανο (47-13), που προκρίθηκε στον 13ο προημιτελικό του για φέτος, στην 16η διοργάνωση που συμμετέχει! Σήμερα Παρασκευή θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την πρόκρισή του στον 9ο φετινό του ημιτελικό, δεύτερο διαδοχικό σε Masters (3ο συνολικά για φέτος), αφού την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ημιφιναλίστ στο Masters του Καναδά στο Τορόντο.

ΠΗΓΗ: Sports3.gr

 

Περισσότερα Άρθρα

Χριστουγεννιάτικο bazaar από τον Αθλητικό Σύλλογο Αρχαίας Κορίνθου «Ο Βελλερεφών»

Ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Κορίνθου «Ο Βελλερεφών» διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο bazaar στο Κονδύλειο Συνεδριακό Κέντρο Αρχαίας Κορίνθου, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στις 12:00 π.μ. Στο bazaar θα πραγματοποιηθεί και θεατρική παράσταση με τίτλο «Η αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι» από την παιδική θεατρική σκηνή του Συλλόγου, σε σκηνοθεσία του Άρη Σταύρου. Θα συμμετέχει και […]

Με το “διπλό” έφυγε από το Άργος ο Πανιώνιος που επικράτησε με 3-0 του γηπεδούχου Παναργειακού για την 3η αγωνιστική της Γ’ Εθ…

Και τα τρία τέρματα για την ομάδα του Νίκου Κούστα ήρθαν στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Πανιώνιο να είναι ανώτερος και να επικρατεί δίκαια. Δύο γκολ ο Πίσπας και ένα από τον Γρόντη για τον Πανιώνιο, με τους 300 οπαδούς του, που ταξίδεψαν στο Άργος να δίνουν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα στην αναμέτρηση! Το […]