15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Σκηνοθετικές προσεγγίσεις έργων θεατρικής γραφής

Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021, στις 12.00 μ.μ. θα γίνουν οι παρουσιάσεις των μαθημάτων Σκηνοθεσία Ι και Θεατρικός Φωτισμός. Οι σκηνοθετικές προτάσεις των φοιτητών, βασίστηκαν σε έργα από το Εργαστήριο Θεατρικής Γραφής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard που είχαν συντονιστή τον θεατρικό συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη.

Οι παρουσιάσεις αποσπασμάτων των συγκεκριμένων έργων πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος, το οποίο έχει συναφθεί με σκοπό την σκηνική αξιοποίηση των έργων που προέκυψαν από το Εργαστήριο Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής.

Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Zoom, και είναι ανοιχτές σε όλους τους φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Άννα Τσίχλη και Άγγελος Γουναράς

Η Πρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών
Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Αγγελική Σπυροπούλου

Περισσότερα Άρθρα

Λειτουργία  λαϊκής αγοράς Ναυπλίου αύριο Τετάρτη 5 /5/2021

Σε συνέχεια της  ΚΥΑ 27683/29-4-21 ( ΦΕΚ 1814/ τ.Β΄)  στη λαϊκή αγορά της κοινότητας  Ναυπλίου  την Τετάρτη  5  Μαϊου 2021 θα δραστηριοποιηθούν οι κάτωθι πωλητές : ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ (ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ) ΑΡ. ΘΕΣΗΣ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΩΛΗΤΗ   1 ΔΙΑΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ 2 ALIKIAN TOMOR ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ 3 ΔΑΪΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ 4 ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ 5 […]

Το Έθιμο της Βασιλόπιτας και η ιστορία της

H βασιλόπιτα είναι το γλύκισμα – σύμβολο της Πρωτοχρονιάς και συνδέεται με την εορτή του Αγίου Βασιλείου, από τον οποίο πήρε το όνομά της. Τη βρίσκουμε με πολλές μορφές και διάφορους τρόπους παρασκευής, σ’ όλα τα ελληνικά σπίτια, αστικά και αγροτικά. Ζυμώνεται κυρίως με αλεύρι, αυγά, ζάχαρη και γάλα, και συνηθέστατα πάνω στην επιφάνειά της […]