18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Σκληρό lockdown για ένα μήνα στην Γαλλία


Σε σκληρό lockdown μπαίνει από το Σάββατο και για τον επόμενο ένα μήνα η Γαλλία, όπως ανακοίνωσε απόψε (31/3) σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν. 

«Θα χάσουμε τον έλεγχο αν δεν ενεργήσουμε τώρα», προειδοποίησε ο Γάλλος πρόεδρος και ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων και των παιδικών σταθμών, που παρέμεναν ανοιχτά. Τα σχολεία θα κλείσουν για τρεις εβδομάδες, αντί για δύο που είναι κανονικά το διάστημα των εαρινών διακοπών. Η Γαλλία είχε κλείσει τα σχολεία για δύο μήνες κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, την περασμένη άνοιξη, όμως δεν έκανε το ίδιο και τον Νοέμβριο, επιβάλλοντας μόνο ορισμένους περιορισμούς στον αριθμό των μαθητών ανά τάξη.

«Είναι η καλύτερη λύση για να επιβραδύνουμε τον ιό», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Μακρόν.

Από το Σάββατο 3 Απριλίου 2021 μέχρι τις 2 Μαΐου, τα περιοριστικά μέτρα επεκτείνονται σε όλη τη Γαλλία, με την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 7 το απόγευμα, υποχρεωτική τηλεργασία, κλείσιμο των καταστημάτων λιανεμπορίου και απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ των περιφερειών της χώρας
Τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση, ενώ στις 26 Απριλίου επιστρέφουν σε δια ζώσης μαθήματα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά και στις 3 Μαΐου οι μεγαλύτερες τάξεις. Οι φοιτητές θα μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα στα πανεπιστήμια μία ημέρα την εβδομάδα, όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

YouTube player

Περισσότερα Άρθρα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό, τη νεολαία, να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στις πραγματικές αιτίες που υποβαθμίζουν και καταστρέφουν το περιβάλλον. Για ακόμη μια χρονιά, η Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος αξιοποιείται, ως ευκαιρία απ’ τις αστικές πολιτικές δυνάμεις και τους διεθνείς οργανισμούς για να μιλήσουν για την άνοδο της θερμοκρασίας […]