17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Σκόπια: Πέρασαν αναθεώρηση και Πρέσπες, η μπάλα στην Αθήνα

Τα κατάφερε τελικά ο Ζόραν Ζάεφ και κέρδισε την ψηφοφορία στη Βουλή για την αναθεώρηση του συντάγματος της γειτονικής χώρας και κατ’ επέκταση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Το κοινοβούλιο των Σκοπίων ενέκρινε την τροπολογία του Συντάγματος για την αλλαγή της ονομασίας της χώρας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» με 81 ψήφους υπέρ, σε σύνολο 120 βουλευτών, σύμφωνα με το Reuters.

Έτσι τώρα έρχεται η σειρά της ελληνικής κυβέρνησης να φέρει στην συμφωνία στη Βουλή.

Περισσότερα Άρθρα

“Ντύθηκε” στα πορτοκαλί το παλαιό Δημαρχείο του Άργους

Το μήνυμα του Δημάρχου Άργους-Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσου: Συμμετέχουμε και εμείς στην Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών φωταγωγώντας το παλαιό Δημαρχείο με το ανάλογο πορτοκαλί χρώμα. Μιλάμε δυνατά για τη βία κατά των γυναικών και βοηθάμε όσες την υφίστανται να λύσουν τη σιωπή τους.

Στις 12:00 το μεσημέρι οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούσαν συνεχώς οι πληροφορίες πως επίκειται ανασχηματισμός, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να επιβεβαιώνει τις αλλαγές, επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν πρόκειται για ανασχηματισμό, αλλά για «διορθωτικές κινήσεις» στο κυβερνητικό σχήμα. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος θα ανακοινώσει τις λειτουργικές βελτιώσεις στο κυβερνητικό σχήμα σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι. […]