18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Σοκάρει η υπόθεση θανάτου 41χρονου Έλληνα από την Τρίπολη στη Γερμανία (vid)

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση του 41χρονου Διονύση Αγγελάκου από την Τρίπολη ο οποίος είχε εξαφανιστεί και τελικά εντοπίστηκε νεκρός στη Γερμανία.

Ο 41χρονος στις 16 Φεβρουαρίου 2019 ταξίδεψε αεροπορικώς για Φρανκφούρτη, καθώς είχε ήδη βρει δουλειά σε εργοστάσιο πλαστικών, όπως είπε σε δικούς του,. Ωστόσο, δεν τους είχε αναφέρει τον ακριβή τόπο εργασίας του. Μιλούσε καθημερινά με τη μητέρα του, αλλά στις 23 Φεβρουαρίου η επικοινωνία τους διακόπηκε ξαφνικά… Κανείς τότε δε γνώριζε το τραγικό τέλος του. Ο Διονύσης είχε βρεθεί νεκρός στην άκρη ενός ποταμού της πόλης Ντάρμσταντ κοντά στη Φρανκφούρτη. Πάνω του βρέθηκαν τα προσωπικά του στοιχεία. Η τοπική αστυνομία προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το ελληνικό Προξενείο Φραγκφούρτης, αλλά κανείς δεν απάντησε στις κλήσεις τους.

Μία μέρα μετά την εύρεση του πτώματος, έστειλαν e-mail στο Προξενείο, γνωστοποιώντας την αδυναμία επικοινωνίας. Αναφέρονταν στον θάνατο του Έλληνα υπηκόου και τόνιζαν την άμεση ανάγκη για επαφή. Σύμφωνα με την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, κανένας από το Προξενείο δεν έψαξε να βρει τι συμβαίνει και η γερμανική αστυνομία ακολούθησε τη διαδικασία που προβλέπεται σε παρόμοιες υποθέσεις. Δηλαδή, διατήρησε τη σορό σε ψυγείο για περίπου έξι εβδομάδες και στη συνέχεια προχώρησε στην αποτέφρωσή του.

 

Η τραγική ειρωνεία

Η μητέρα του Διονύση εκείνες τις μέρες επισκέφτηκε την κόρη της που ζούσε στην ίδια πόλη στη Γερμανία, περιμένοντας κάποιο νέο του. Δεν είχε όμως κανένα σημάδι ζωής κι έτσι επέστρεψε στην Ελλάδα και δήλωσε την εξαφάνιση στο Τμήμα Τριπόλεως. Ειδοποιήθηκε η EUROPOL και για ενάμισι χρόνο η μητέρα και τα αδέλφια του Διονύση Αγγελάκου τον αναζητούσαν μάταια.

Απευθύνθηκαν στο «Τούνελ» και όταν η εκπομπή βρέθηκε στην Τρίπολη. Τότε ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι. Οι τοπικές Αρχές ήρθαν σε επαφή με το ελληνικό Προξενείο για να πάρουν τον Οκτώβριο του 2020 την απάντηση πως ο Διονύσης είχε πεθάνει από παθολογικά αίτια στη Γερμανία και αποτεφρώθηκε…

 

Το “κατηγορώ” της οικογένειας

«Έφυγε στη Γερμανία με σκοπό να βρει κάποια δουλειά. Λίγες ημέρες αργότερα το κινητό του ήταν κλειστό και χάθηκε κάθε επικοινωνία. Οι τοπικές Αρχές έκαναν τις απαιτούμενες διαδικασίες και ενημέρωσαν το ελληνικό Προξενείο, το οποίο όμως δεν ειδοποίησε κανέναν γιατί δεν έλαβαν όπως είπαν, το email της γερμανικής αστυνομίας. Τον αναζητούσαμε και ενώ περιμέναμε να βγει η εκπομπή σας, πήραμε την απάντηση που ψάχναμε επί ενάμισι χρόνο. Έχουμε όλες τις αποδείξεις και θα κινηθούμε νομικά ενάντια του Προξενείου. Τον αποτέφρωσαν χωρίς να μας ενημερώσει κανείς και τώρα δυσκολευόμαστε να φέρουμε πίσω ότι απέμεινε από τον άνθρωπό μας.» είπε ο αδελφός του 41χρονου στο “Τούνελ”.

YouTube player

«Έφυγε για μια καλύτερη ζωή…»

«Ήθελε να μετοικίσει στη Γερμανία για μία καλύτερη ζωή. Είχε πάει ξανά και στο παρελθόν, ήξερε και τη γλώσσα, οπότε μπορούσε να κινηθεί άνετα. Είναι πολύ φριχτό για μία μάνα να μην ξέρει που είναι το παιδί της. Είστε η τελευταία μου ελπίδα. Απευθύνθηκα στην εκπομπή σας και στην κυρία Νικολούλη γιατί σας έχω εμπιστοσύνη και πιστεύω πως θα βρείτε την άκρη», έλεγε η μητέρα του στην κάμερα της εκπομπής, λίγες ημέρες πριν μάθει ότι το παιδί της είναι νεκρό και με δάκρυα στα μάτια εξηγούσε πόσο πολύ του στοίχισε ο χαμός του πατέρα του, μαραθωνοδρόμου και ποδοσφαιριστή της Τρίπολης.

Η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη επικοινώνησε με το ελληνικό Προξενείο της Φρανκφούρτης που είχε τη δικαιοδοσία. Απάντησαν πως ο ρόλος τους είναι διαδικαστικός και σταματά στο να δώσει στην οικογένεια το πιστοποιητικό θανάτου του.

Πηγή: enikos.gr

Περισσότερα Άρθρα

Άστεγος πέθανε κοντά στο ΑΠΘ – Πιθανόν από το κρύο.

Νεκρός εντοπίστηκε ένας 54χρονος άνδρας, που χρησιμοποιούσε για κατάλυμα ένα κτίριο κοντά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σε παθολογικά αίτια αποδίδεται ο θάνατός του. Νεκρός εντοπίστηκε ένας 54χρονος άνδρας σε εγκαταλελειμμένο κτίριο, κοντά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της Τετάρτης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο θάνατός του αποδίδεται σε παθολογικά αίτια, πιθανόν και στο […]

Υπουργείο Παιδείας: Δεν αλλάζει το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ

Ως «πολιτική προτεραιότητα» έθεσε ο πρωθυπουργός την παιδεία σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του σήμερα το υπουργείο Παιδείας. «Θα προχωρήσουμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή του σχεδίου μας, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Έχουμε θέσει ως πρωθυπουργικό γραφείο συγκεκριμένους στόχους», είπε και εξέφρασε την απόλυτη υποστήριξή του στους εκπαιδευτικούς. Όπως είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη […]