20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Σοκ και θρήνος στη Γερμανία – Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί, 1.300 αγνοούμενοι

Σοκ και θρήνος από τις πλημμύρες στη Γερμανία καθώς οι νεκροί ξεπέρασαν τους 100 ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί δραματικά καθώς αγνοούνται 1.300 άτομα με τις αρχές να λένε ότι δεν μπορούν να πουν τίποτα για την τύχη τους καθώς έχουν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες και φυσικά η πρόσβαση στις πληγείσες περιοχές. Επίσης, 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και στο Βέλγιο. Στην Κολωνία προκλήθηκε το πρωί νέα μεγάλη κατολίσθηση, όπου παρέσυρε σπίτια στην κοινότητα του Ερσταντ-Μπλέσεμ. Οι εικόνες είναι πρωτοφανείς και δείχνουν έναν γιγάντιο κρατήρα όπου έχουν συσσωρευθεί τεράστιες ποσότητες λάσπης, λασπόνερων και συντριμμιών. Δραματικές είναι οι περιγραφές των κατοίκων που σώθηκαν τελευταία στιγμή από την υπερχείλιση των ποταμών. Προβλήματα από τις βροχοπτώσεις προκλήθηκαν και στο Λουξεμβούργο αλλά και στην Ολλανδία.

Πολλοί άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και άλλοι αγνοούνται έπειτα από μεγάλη κατολίσθηση, που προκλήθηκε σήμερα το πρωί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, παρασύροντας σπίτια στην κοινότητα του Ερσταντ-Μπλέσεμ, κοντά στην Κολωνία.

«Τα σπίτια παρασύρθηκαν από τα νερά και ορισμένα κατέρρευσαν. Πολλοί άνθρωποι αγνοούνται», σύμφωνα με tweet των κοινοτικών αρχών της περιοχής της Κολωνίας. Εκπρόσωπος δήλωσε ότι υπάρχει επίσης μεγάλος αριθμός επιβεβαιωμένων θανάτων.

Οι εικόνες από τον τόπο της καταστροφής δείχνουν έναν γιγάντιο κρατήρα όπου έχουν συσσωρευθεί τεράστιες ποσότητες λάσπης, λασπόνερων και συντριμμιών.

«Εκκλήσεις φθάνουν από σπίτια, αλλά πολλές φορές η βοήθεια δεν είναι δυνατή», εξηγούν οι τοπικές αρχές για την περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την Κολωνία.

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στο Βέλγιο. Σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς, τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τη Βαλλονία τα τελευταία εικοσιτετράωρα σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ερβέ Ζαρμάν, κυβερνήτης της Λιέγης στο rtl πριν από λίγο. Στους 13 ανέρχεται ο αριθμός των αγνοουμένων.

Ανταποκρίσεις: Γιώργος Παππάς/Βερολίνο, Ειρήνη Ζαρκαδούλα/Βρυξέλλες

Περισσότερα Άρθρα

Ηλιούπολη: Εκτέλεσαν με έξι σφαίρες τον 38χρονο “Μαύρο” – Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπουν οι Αρχές

Σε ξεκαθάρισμα μεταξύ ανθρώπων της νύχτας αποδίδει η αστυνομία τη δολοφονία του 38χρονου το βράδυ της Δευτέρας στην Ηλιούπολη. Το θύμα είχε απασχολήσει τις αρχές και το όνομά του περιλαμβανόταν σε δικογραφία που είχε σχηματιστεί από την Ασφάλεια Αττικής για μεγάλο κύκλωμα εκβιαστών το 2015, στο οποίο συμμετείχαν και αστυνομικοί. Πρόκειται για μία από τις 25 περίπου εγκληματικές επιθέσεις […]

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Ελληνοαμερικανός αστυνομικός πυροβολήθηκε στο κεφάλι και χαροπαλεύει

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου του Λας Βέγκας νοσηλεύεται ο 29χρονος Ελληνοαμερικανός αστυνομικός Σέι Μικαλόνι. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα usa.greekreporter.com ο αστυνομικός, δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τον Τζορτζ Φλόιντ. Το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα, όταν διαδηλωτές άρχισαν να ρίχνουν πέτρες και μπουκάλια σε αστυνομικούς οι οποίοι προσπάθησαν να τους […]