10 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Σοκ στην Μονή Πετράκη: Πήρε εξιτήριο ο Άρτης Καλλίνικος

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση,  Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος, που μετέβη με ίδιον μέσο στο ΚΑΤ μετά τη σοκαριστική επίθεση στην Μονή Πετράκη, έλαβε εξιτήριο.

Νωρίτερα: η  συνεδρίαση του συνοδικού δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη είχε ως αντικείμενο την επικύρωση της καθαίρεση του 37χρονου ιερέα, που κατηγορείται για υπόθεση ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, ο ιερέας από την Ημαθία είχε εντοπιστεί το 2018 με 1,8 γραμμάρια κοκαΐνη και είχε συλληφθεί. Απόψε βρέθηκε ενώπιον του δευτεροβάθμιου συνοδικού δικαστηρίου με το ερώτημα της οριστικής καθαίρεσης.

Μετά την ανακοίνωση της επικύρωσης της καθαίρεσής του, ο ιερέας έβγαλε δύο μπουκαλάκια από αναψυκτικό, τα οποία είχε γεμίσει καυστικό υγρό και το εκτόξευσε κατά των μελών του συνοδικού δικαστηρίου. Ο δράστης πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το ένα από τα δύο μπουκαλάκια, πριν προλάβει να τον ακινητοποιήσει ο αστυνομικός, ο οποίος επίσης δέχθηκε μικροποσότητα από το καυστικό υγρό. Στη διάρκεια της επίθεσης, τραυματίστηκαν επίσης ελαφρά ο γραμματέας του συνοδικού δικαστηρίου και δύο δικηγόροι.

Στην Μονή Πετράκη έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που μετέφεραν τους τραυματίες στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Οι επτά μητροπολίτες, που φέρουν τραύματα από το καυστικό υγρό στο πρόσωπο και τα χέρια, είναι οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Άρτης, Κασσανδρείας, Ζακύνθου και Γουμενίσσης.

Αργά το βράδυ, διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας για οφθαλμολογική παρακολούθηση.

Στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου και ο γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Η κατάσταση της υγείας τους δεν κρίνεται ανησυχητική και τέθηκαν σε ιατρική παρακολούθηση, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση.

Ο Μητροπολίτης Άρτας που μετέβη με ίδιον μέσο στο ΚΑΤ έλαβε εξιτήριο.

Ο αστυνομικός που συνέλαβε τον ιερέα μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ωστόσο κι εκείνος σύντομα έλαβε εξιτήριο.

Ο 37χρονος ιερέας συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Περισσότερα Άρθρα

Ερώτηση στη Βουλή «Σοβαρές καθυστερήσεις στις αγροτικές άδειες γεωτρήσεων και τις άδειες χρήσης νερού»

Ερώτηση προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Εσωτερικών συνυπέγραψε ο Ανδρέας Πουλάς σε σχέση με τις παρατηρούμενες σοβαρές καθυστερήσεις στις αγροτικές άδειες γεωτρήσεων και τις άδειες χρήσης νερού, εξαιτίας αβελτηριών της Πολιτείας, που έχουν να κάνουν με τις ελλείψεις προσωπικού και την αδικαιολόγητα μεγάλη γραφειοκρατία. Στην ερώτηση επισημαίνονται τα εξής: «Ένα ακόμη […]

Κολυμβητήριο Ναυπλίου: Ξεκινά τη λειτουργία του – Δωρεάν covid test από τον Δήμο Ναυπλιέων

Από αύριο Τρίτη 20.4.2021 ξεκινά την λειτουργία του το Δημοτικό Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Ναυπλίου “Κώστας Γκούβερης”. Σήμερα Δευτέρα 19 Απριλίου ο Δήμος Ναυπλιέων πραγματοποίησε δωρεάν covidtest για όλους τους αθλητές των σωματείων του κολυμβητηρίου στο Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο. Σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και τα πρωτόκολλα, ξεκινά την λειτουργία του το κολυμβητήριο Ναυπλίου. Προς το […]