19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Σοφία Ζαχαράκη: Σε 330 τμήματα σχολείων έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού

Καλεσμένη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV βρέθηκε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία μίλησε τόσο για τις καταλήψεις που παραμένουν σε εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα, όσο και για τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού και πώς αυτές επηρεάζουν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, έως τώρα, σε 330 τμήματα σχολείων έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού, ενώ τόνισε πως η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων αποδίδουν. «Αν μας δοθεί η κατεύθυνση, θα δείξουμε ευελιξία στην εφαρμογή των μέτρων», δήλωσε η κυρία Ζαχαράκη.

Όσον αφορά στις καταλήψεις, η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε: «Έχουμε ζητήσει τη συνδρομή όλων (εκπαιδευτικών κτλ) να ανοίξουν τα σχολεία, όσο παραμένουν κλειστά η ανισότητα διευρύνεται», ενώ ανέφερε πως «καθαρίστριες στα σχολεία υπάρχουν», πως «η κατάληψη δεν είναι λύση» και ότι «η πλειοψηφία των μαθητών δεν θέλουν καταλήψεις».

 

Περισσότερα Άρθρα

Δ. Καμπουράκης: Ο παράδεισος που βγαίνει απ’ το καπέλο του Αλέξη

Για τον Αλέξη Τσίπρα, η κατασκευή του παραδείσου είναι εύκολη υπόθεση. Παίρνει την τιμή της βενζίνης στην Κύπρο, τις ρυθμίσεις για της αγορά ενέργειας της (ενεργειακά απομονωμένης Ιβηρικής), τα επιδόματα των νοικοκυριών της Δανίας, το μεροκάματο της Γερμανίας, τον μέσο μισθό της Ολλανδίας, τον αριθμό των ΜΕΘ ανά κάτοικο του Λουξεμβούργου, τους παιδικούς σταθμούς της […]

Παρουσίαση της Δράσης: «Επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων γυμναστηρίων, παιδοτόπων»

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΔΕΠ), εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σας προσκαλεί στην διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, με θέμα […]