17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Σπείρα λήστευε ηλικιωμένους παριστάνοντας τους τεχνικούς της ΔΕΗ


Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα ηγετικά μέλη συστήνονταν σε ηλικιωμένους ως υπάλληλοι της ΔΕΗ ή τεχνικοί ανελκυστήρων. Στη συνέχεια έμπαιναν στις οικίες και με διάφορα τεχνάσματα οδηγούσαν τα θύματα στο χώρο της κουζίνας, όπου τα εγκλώβιζαν μετακινώντας κυρίως συσκευές.

Στο συγκεκριμένο διάστημα ενημέρωναν τηλεφωνικά και έδιναν κατευθύνσεις στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας που έμπαιναν ανενόχλητα στις οικίες των ηλικιωμένων και αφαιρούσαν τιμαλφή. Σημειώνεται, ότι σε περίπτωση που οι ένοικοι αρνούνταν την είσοδο των δραστών στο σπίτι τους, τότε εκείνοι χρησιμοποιούσαν βία, απωθώντας ή απειλώντας τους ηλικιωμένους.

Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 19 κλοπές και απόπειρες κλοπής από οικίες, 5 ληστείες σε οικίες, καθώς και κλοπή από αυτοκίνητο αστυνομικού, από το οποίο είχε αφαιρεθεί το πιστόλι του. Όπως εκτιμά η Αστυνομία, το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση από τη δράση της, υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ, ενώ τα μέλη της, αν και δήλωναν μικρά εισοδήματα και άστεγοι, το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιούνταν στον τομέα του real estate. Συγκεκριμένα, αναζητούσαν ακίνητα και οικόπεδα για αγορά, επενδύοντας ποσά που αγγίζουν ακόμα και τις 80.000 ευρώ.

Περισσότερα Άρθρα

ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ : 131η τακτική εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη στη Νέα Κίο

Σας καλούμε στην 131η τακτική εθελοντική αιμοδοσία του συλλόγου μας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 από τις 5:00 έως τις 8:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Νέας Κίου. Κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας θα γίνεται παράλληλα ενημέρωση και εγγραφές νέων δοτών Μυελού των Οστών σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ […]

Κορονοϊός στην Αργολίδα: Τα κρούσματα της μετάλλαξης Delta

Η Αττική και η Κρήτη εμφανίζονται ως οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα της μετάλλαξης Delta του κορονοϊού, σύμφωνα με την αποψινή (19/7) επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ. Στο λεκανοπέδιο, συγκεκριμένα, τα περιστατικά με το μεταδοτικότερο ινδικό στέλεχος ανέρχονται σε 633, ενώ σε Ρέθυμνο και Χανιά έχουν επιβεβαιωθεί 97 περιπτώσεις. Ακόμη 38 κρούσματα με τη Delta […]