18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Στα 11,2 μίλια από το Καστελόριζο έφτασε χθες το Oruc Reis – Τώρα απομακρύνεται

Συνεχίζεται το «θρίλερ» στην Ανατολική Μεσόγειο, με το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis να πλέει σε κοντινή απόσταση από το Καστελόριζο, προκαλώντας ερωτηματικά και κλίμα αστάθειας στην περιοχή.

Για έβδομη ημέρα πλέει το σκάφος ανοιχτά του Καστελόριζου, εναλλάσσοντας την πορεία του από βορειοανατολική σε νοτιοδυτική. Μάλιστα, το Oruc Reis έφτασε, αργά το απόγευμα της Κυριακής, να πλέει σε απόσταση περίπου 18 μιλίων από το Καστελόριζο. Νωρίτερα, το πλοίο έφτασε στα 11,2 περίπου ναυτικά μίλια από το νησί, ενώ πλέον δείχνει να απομακρύνεται προς τα νοτιοδυτικά. Αν συνεχίσει ακολουθώντας παρόμοια τακτική, το Oruc Reis αναμένεται την Τρίτη να πλησιάσει πολύ κοντά στο Καστελόριζο και πάλι.

Οι κινήσεις του πλοίου έχουν προκαλέσει την εγρήγορση της ελληνικής πλευράς, που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis συνοδευόμενο από άλλα δύο τουρκικά πολιτικά σκάφη εισήλθε στον ευρύτερο χώρο που καθορίζεται από την τουρκική NAVTEX και που ισχύει από τις 12 έως τις 22 Οκτωβρίου προκειμένου σε αυτό το εύρος θαλάσσιας περιοχής που περικλείεται από τις συντεταγμένες που έχουν ανακοινωθεί να διεξαχθούν υποθαλάσσιες έρευνες. Οι επόμενες ημέρες, που είναι και οι τελευταίες κατά τις οποίες ισχύει η NAVTEX της Τουρκίας, θεωρούνται ως οι κρισιμότερες.

Δείτε την πορεία και τη θέση του Oruc Reis στον χάρτη του marinetraffic:

Περισσότερα Άρθρα

Συνελήφθη ένα άτομο στην Κορινθία για καταδικαστικό έγγραφο

Συνελήφθη, χθες (26.5.2021) το πρωί, στο Βραχάτι Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 52χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου, για κλοπή.  

Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΛ, Μλάντεν Μπόζοβιτς

Σοκ  προκαλεί είδηση για τον πρώην τερματοφύλακα της ΑΕΛ, Μλάντεν Μπόζοβιτς ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε δυο φορές στο στήθος και μια στην μηρό. Η οικογένεια του 37χρονου κίπερ έκανε γνωστό πως ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ είναι στο νοσοκομείο, όμως πλέον βρίσκεται εκτός κινδύνου. Ο Μπόζοβιτς είχε αγωνιστεί 32 φορές τη σεζόν 2017-18 με τα βυσσινί και […]