18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Στην κυριότητα του Δήμου η οικία του ποιητή Γιάννη Ρίτσου στο Κάστρο Μονεμβασίας

Υπεγράφη, χθες Πέμπτη 27 Μαΐου 2021, το συμβόλαιο αγοράς της οικίας του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου, στο Κάστρο Μονεμβασίας και έτσι ο Δήμος Μονεμβασίας απέκτησε την πλήρη κυριότητά του.

Από την πλευρά του Δήμου το συμβόλαιο υπέγραψε ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Τριχείλης, ενώ το συνολικό τίμημα ανέρχεται στο ποσό των 750.000,00€, το οποίο θα καταβληθεί μόνο από πόρους του Δήμου, σε πέντε ετήσιες δόσεις των 150.000,00 €.

Ο κ. Τριχείλης με ανακοίνωσή του, αναφέρει την χαρά και την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση μιας διαδικασίας, την οποία όπως τονίζει «οι υπηρεσίες του Δήμου την έφεραν εις πέρας με επιτυχία μέχρι το τελικό στάδιο», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση της Δημοτικής αρχής, έλαβε τις δύο απαιτούμενες αποφάσεις για την απευθείας αγορά και είχα την τιμή, να με εξουσιοδοτήσει για την υπογραφή του συμβολαίου».

Τέλος στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Δήμος Μονεμβασίας, σύντομα θα ξεκινήσει τις απαιτούμενες ενέργειες για την εκπόνηση της μουσειολογικής και μουσειογραφικής μελέτης, προκειμένου να προχωρήσει η ίδρυση του μουσείου Γιάννη Ρίτσου.

Περισσότερα Άρθρα

Υψηλού επιπέδου το φετινό Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ στο Ναύπλιο

  Με το διαγωνιστικό μέρος του συνεχίστηκε για 4η μέρα το Ναύπλιο – Artiva Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ που πραγματοποιείται από τις 6 έως τις 10 Νοεμβρίου στην αίθουσα του βουλευτικού της Αργολικής πρωτεύουσας. “Το φετινό φεστιβάλ διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο των χορωδιών που λαμβάνουν μέρος από πολλά μέρη της Ελλάδος και όχι μόνο:, δήλωσε […]

Προχωρούν τα έργα της κατασκευής της 2ης μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην περιοχή της Καλλιρρόης Μεσσηνίας, όπου κατασκευάζεται η 2η μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων, στο πλαίσιο της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, βρέθηκε ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας. Ο περιφερειάρχης, επισκέφτηκε διάφορα σημεία του έργου, το οποίο προχωρά γρήγορα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σε δύο μήνες από τώρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η μονάδα θα έχει ολοκληρωθεί και […]