18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Στην Ολομέλεια μέχρι το τέλος Ιανουαρίου οι γερμανικές αποζημιώσεις

Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα συζητήσει η Ολομέλεια τους τρόπους διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου «Σελίδες Κατοχής» του Σπύρου Κουζινόπουλου, ο Νίκος Βούτσης σημείωσε, ότι «ως το τέλος Ιανουαρίου θα έρθει στην ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της εξεταστικής για τις διεκδικήσεις των γερμανικών αποζημιώσεων και ταυτόχρονα θα ψηφιστεί η στρατηγική διεκδίκησης, σε νομικό, διακρατικό, διακοινοβουλευτικό επίπεδο, σε ευρωπαϊκή κλίμακα».

Κατέθεσε μάλιστα φωτοτυπία μεγάλης αφίσας, που έχει στο γραφείο του στη Βουλή, την οποία είχαν ξεκολλήσει αντιστασιακοί και απλοί άνθρωποι από κολόνα της ΔΕΗ: είναι η διαταγή για τον τουφεκισμό των 37, στις 23 Φεβρουαρίου 1943, με εντολή του Γερμανού στρατιωτικού διοικητή.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Περισσότερα Άρθρα

ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ: Μαραθώνιος με πλερέζα δεν γίνεται κ. Κωστούρο

Κατάφερε και αυτό η παράταξη του κ. Κωστούρου, να μετατρέψει τον Μαραθώνιο του Ναυπλίου σε Μαραθώνιο θλίψης!!! Ενώ όλη η Ελλάδα, και πέραν του αρχικού τριημέρου, ανέστειλε (αναβολές κάνουν συνήθως) τους αθλητικούς αγώνες σε ένδειξη πένθους προς τα θύματα του δυστυχήματος των τρένων στα Τεμπη και συμπόνιας προς τους γονείς τους, το Ναύπλιο συνεχίζει να […]

Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού από το Φεστιβάλ Ολυμπίας

Σχολική βία και εκφοβισμός Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και η Camera Zizanio διοργανώνουν το Σάββατο 6 Μαρτίου διαδικτυακή προβολή ταινιών νεαρών δημιουργών για τη σχολική βία και τον εκφοβισμό και συζήτηση για το φαινόμενο και την αντιμετώπισή του. Η σχολική βία και ο εκφοβισμός βρίσκονται, δυστυχώς, στην ημερήσια διάταξη της […]