20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Στην τελική ευθεία η μεταστέγαση όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε κτίρια των στρατοπέδων

Μία μέρα μετά την επίσκεψή του στο Μέγαρο Μαξίμου και τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, παραχώρησε συνέντευξη τύπου από την Τρίπολη.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στις εξελίξεις για τη μεταστέγαση όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε κτίρια του στρατοπέδου Πεζικού στην Τρίπολη (το ίδιο θα γίνει και σε Ναύπλιο και Κόρινθο).

«Τα ενοίκια που πληρώνουμε για να νοικιάζουμε γραφεία είναι 1.000.000 το χρόνο. Με τα ενοίκια μιας θητείας μπορούμε να κάνουμε ανακατασκευή των κτιρίων που θα στεγαστούν οι υπηρεσίες μας» είπε ο κ. Νίκας και προσέθεσε… «Επιπλέον, σε πολλά από τα μισθωμένα κτίρια είναι ακατάλληλα διότι δεν υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ και ηλικιωμένους ανθρώπους.»

Ένας άλλος λόγος που «τρέχει» αυτή τη διαδικασία η περιφέρεια είναι και η κυκλοφοριακή ανάσα που θα δοθεί στην Τρίπολη, διότι σήμερα οι υπηρεσίες είναι διάσπαρτες μέσα στην πόλη.

Ο Περιφερειάρχης είπε ότι είναι θέμα ημερών να γίνει σύσκεψη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Υπουργείου Εσωτερικών και της Περιφέρειας για την υπογραφή παραχώρησης αυτών των κτιρίων, ώστε να δρομολογηθεί οριστικά η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών εκεί.

ΠΗΓΗ: kalimera-arkadia.gr

Περισσότερα Άρθρα

Μπούρα και Λαμπρόπουλο ανακοίνωσε στην Αρκαδία ο Π.Νίκας

Καλωσορίζουμε στο συνδυασμό μας «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο», τους δυο πρώτους υποψήφιους, για την Π.Ε Αρκαδίας. Δυο άξιους αυτοδιοικητικούς που είμαι σίγουρος πως θα προσφέρουν τα μέγιστα τόσο στην Αρκαδία, όσο και στην Πελοπόννησο! Τους ευχαριστώ και τους εύχομαι καλή δύναμη! Συνεχίζουμε…

Καλό ταξίδι Κώστα Θεοδωρακάκη

O 53χρονος Κώστας Θεοδωρακάκης είναι ο εικονολήπτης που βρήκε τραγικό θάνατο όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από σαΐτα στην Καλαμάτα. Ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού «Παλμός» και του site Messinia News. και συνεργάτης του SUPER TV Ο Κώστας Θεοδωρακάκης, παντρεμένος με τη Βασιλική από το 2000,πατέρας δυο αγοριών, ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού, οπερατέρ και άλλων καναλιών αλλά και […]