13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η Περιφέρεια Πελοποννήσου

“Η Πελοπόννησος, ως κοιτίδα της έναρξης του απελευθερωτικού μας αγώνα, επιθυμούμε να αποτελέσει τον προάγγελο των εορτασμών, με το μήνυμα να εκπέμπεται από τη Μακεδονία και με φορέα, μέσα από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Πελοποννήσου”.

Αυτό τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην εξαιρετικά εγκάρδια επιστολή που απέστειλε προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα ο πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO Α.Ε. Αναστάσιος Τζήκας.

Όπως έχει δηλώσει πριν λίγες ημέρες ο περιφερειάρχης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα μετάσχει στην φετινή 65η ΔΕΘ με κεντρικό περίπτερο, το οποίο θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στην επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, σηματοδοτώντας ουσιαστικά την έναρξη των εκδηλώσεων για την εν λόγω επέτειο, οι οποίες θα κορυφωθούν τον επόμενο χρόνο.

“Η Πελοπόννησος αποτέλεσε την μήτρα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των ξεσηκωμένων Ελλήνων και αυτό θα δηλώνει το περίπτερο της Περιφέρειας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ένα περίπτερο – μουσείο που θα ταξιδέψει τους επισκέπτες της ΔΕΘ στον χρόνο, στους αγώνες και στην ιστορία” τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, σχολιάζοντας την επιστολή του προέδρου της ΔΕΘ – HELEXPO Α.Ε.

Την εν λόγω επιστολή μπορείτε να δείτε εδώ:
Επιστολή

Περισσότερα Άρθρα

Η Κατερίνα Δουράνου διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αργολίδα

Τοποθετήθηκαν σήμερα και αναλαμβάνουν καθήκοντα οι επιλεγέντες 116 προσωρινοί Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε εφαρμογή του άρθρου 30 του νόμου 4713/2020. Η αντικατάσταση των μέχρι τώρα υπηρετούντων Διευθυντών Εκπαίδευσης κρίθηκε αναγκαία, καθώς η θητεία τους έχει λήξει από τις 31/7/2018, ο νόμος βάσει του οποίου έχουν επιλεγεί έχει κριθεί αντισυνταγματικός και οι τοποθετήσεις ορισμένων […]

Κορονοϊός στην Αργολίδα: Τα νέα σημερινά κρούσματα

Αν και τα τεστ έγιναν χθες Κυριακή, που συνήθως ο αριθμός είναι μειωμένος, οι σημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικές είναι. Εκτός της Αττικής, που “παραδοσιακά” είναι πρώτη στα νέα κρούσματα κορονοϊού, άλλες 27 περιοχές της Ελλάδας καταγράφουν διψήφιο αριθμό κρουσμάτων! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, στην Αττική καταγράφηκαν […]