15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Στις φυλακές Ναυπλίου οι κατηγορούμενοι για τη διακίνηση μεταναστών, που συνελήφθησαν στην Καλαμάτα

Στις φυλακές Ναυπλίου, ως προσωρινά κρατούμενοι, οδηγήθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή Καλαμάτας οι δύο Αζέροι, 41 και 28 ετών, που συνελήφθησαν από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας και κατηγορούνται ως διακινητές των 109 μεταναστών από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Σρι Λάνκα, το Ιράν και το Νεπάλ.

Οι Αζέροι φέρονται να ήταν οι χειριστές του σκάφους, με το οποίο οι μετανάστες ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την Ευρώπη από ακτή της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία. Όμως το πλοιάριο που τους μετέφερε έπαθε μηχανική βλάβη 50 ναυτικά μίλια δυτικά της Πύλου και άρχισε να βάζει νερά. Κάποιος από αυτούς κάλεσε σε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού 112 και έτσι ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσής τους. Αφού εντοπίστηκαν περισυνελέγησαν από το κρουαζιερόπλοιο “Marella Discovery” σημαίας Μάλτας και αργά το απόγευμα του Σαββάτου έφτασαν στην Καλαμάτα.

ΠΗΓΗ: eleftheriaonline.gr

Περισσότερα Άρθρα

Τελευταίο αντίο στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα -Τεράστιο πλήθος, παρών ο πρωθυπουργός με την σύζυγό του

Το τελευταίο «αντίο» είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι αλλά και απλός κόσμος, στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στα 63 του χρόνια, βυθίζοντας στη θλίψη τους ανθρώπους που τον αγάπησαν. Φίλοι, συνάδελφοι, αλλά και θαυμαστές του, που λάτρεψαν και σιγοτραγούδησαν τα τραγούδια του, βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο Κοιμητήριο του Ζωγράφου […]