15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Στις 21 Οκτωβρίου η δίκη των έξι κατηγορουμένων για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Στις 21 Οκτωβρίου 2020 αναμένεται να εκδικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, η υπόθεση για τον θάνατο του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου, το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018, έξω από κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος, στην Ομόνοια.

Ενώπιον του δικαστηρίου παραπέμπονται να δικαστούν δύο καταστηματάρχες, ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης που καταγράφηκαν σε βίντεο να χτυπούν τον 33χρονο, ο οποίος -για άγνωστο λόγο- είχε μπει στο κατάστημα του πρώτου, καθώς και τέσσερις αστυνομικοί που είχαν μεταβεί στο σημείο.

Στους κατηγορούμενους αποδίδεται το αδίκημα της θανατηφόρου σωματικής βλάβης.

Το δικαστικό συμβούλιο, που αποφάσισε πριν λίγο καιρό την παραπομπή των έξι για την υπόθεση του 33χρονου, είχε απορρίψει τις αιτιάσεις της οικογένειας του ακτιβιστή, η οποία ζητούσε την αναβάθμιση της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Το αίτημα της οικογένειας είχε ως βασική επίκλησή του την ιατροδικαστική έκθεση που συνέδεσε τον θάνατο με τον άγριο ξυλοδαρμό του 33χρονου από τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη.

Περισσότερα Άρθρα

Ο Βασίλης Κικίλιας βοήθησε μοτοσυκλετιστή που τον κτύπησε αυτοκίνητο στην οδό Πειραιώς

Ο Υπουργός Υγείας πέρναγε από το σημείο με το ποδήλατό του σταμάτησε και έδωσε βοήθεια στους τραυματίες την ώρα που τηλεφώνησε στο ΕΚΑΒ και κάλεσε και σε βοήθεια διερχόμενους γιατρούς, προσφέροντας σημαντική υπηρεσία. Όπως αναφέρει το mgp.gr o Στέλιος Λαυράνος είχε μόλις τελειώσει τη δουλειά του και πήγαινε στο σπίτι του με το Yamaha Crypton […]

«Ενα χάπι για να αδυνατίσω…»

«Μακάρι να υπήρχε κάποιο φάρμακο που να με κάνει να χάσω βάρος…». Και ποιος δεν έχει κάνει μια τέτοια σκέψη, ιδίως εάν έχει ταλαιπωρηθεί από εξαντλητικές δίαιτες… Και πάνω σε αυτήν ακριβώς την απλή σκέψη «δουλεύει» εδώ και δεκαετίες η φαρμακοβιομηχανία. Τα αυξημένα ποσοστά παχυσαρκίας στον γενικό πληθυσμό και η εμμονή των περισσότερων υπέρβαρων για […]