19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Στο Άργος φώναξαν με μια φωνή: Let’s do it Greece

Γίνεται να κάνουμε τον κόσμο μας ομορφότερο μέσα σε μία μόνο μέρα; 

Κι όμως γίνεται! Την Κυριακή 7 Απριλίου το περιβάλλον μας χρειάζεται!

Αυτό ήταν το σύνθημα. Και στο ραντεβού, ήταν όλοι παρόντες. Όλοι συντονισμένοι στο Let’s do it Greece, τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας. Όλοι συντονισμένοι (και) στο Άργος.

Και έδρασαν σαν μια οικογένεια, ή καλύτερα με αυτούς που θεωρούν οικογένειά τους…

Ο αντιδήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Κρίγγος, η δικηγόρος- πολιτευτής της Ν.Δ., Σόνια Τάνταρου-Κρίγγου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός, Βαγγέλης Τζαβέλας και ο αντιπρόεδρος Τρύφωνας Μποζιονέλος, ο πρόεδρος της ΑΡΓΩ ΑΕ, Νίκος Δελλής, και πολλοί πολίτες του Άργους και της ευρύτερης περιοχής μας, ενώθηκαν και έγιναν μια γροθιά.

Σήκωσαν τα μανίκια και καθάρισαν πινακίδες οδικής σήμανσης με στόχο να βοηθηθούν οδηγοί αλλά και πεζοί στις καθημερινές τους μετακινήσεις. Και όταν τέλειωσαν…έπιασαν το παιχνίδι στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Ένα διαδραστικό παιχνίδι με ενημέρωση για τα θέματα και τις ενεργές δράσεις των ΑΜΕΑ. Συμμετείχαν ο Ερυθρός Σταυρός Άργους , οι Πρόσκοποι και ο πολιτιστικός σύλλογος γυναικών Κουρτακίου που στήριξαν την δράση του Δήμου Άργους -Μυκηνών.

Ήταν εκεί με περίπτερο ενημέρωσης και διάθεσης έντυπου υλικού για το πολύπλευρο  ανθρωπιστικό έργο ενώ, συμμετείχαν στα βιωματικά παιχνίδια. Πρωτόγνωρο το αίσθημα να πρέπει να κινείσαι με αναπηρικό αμαξίδιο , να παίζεις και να βάζεις πόντους στο καλάθι. Θετικοί Πόντοι στην μπασκέτα της ζωής  μας!!

 

«Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!»
Η ουσιαστική συμμετοχή, από τα πιο μικρά έως τα πιο σπουδαία, είναι απαραίτητη για να αλλάξουμε όλα όσα μας ενοχλούν και να δημιουργήσουμε το σήμερα που θέλουμε και το αύριο που ονειρευόμαστε.

 

Περισσότερα Άρθρα

Φωτιά Εύβοια: Καίει ανεξέλεγκτη παρθένο πευκοδάσος – Οι καπνοί δυσχεραίνουν την κατάσβεση

Μια πραγματική οικολογική καταστροφή συντελείται εδώ και 12 ώρες στην Εύβοια. Η φωτιά, κοντά στα Ψαχνά, που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τρίτης (13.08.2019) καίει χωρίς σταματημό ένα παρθένο πευκοδάσος Natura, καταφύγιο άγριας ζωής. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς αλλά οι ισχυροί άνεμοι και ο πολύ πυκνός καπνός κάνουν το έργο τους πολύ δύσκολο. Με εντολή του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, εκκενώνονται δυοχωριά, Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη. Από νωρίς άλλωστε οι κάτοικοι των δυο χωριών, όπως και του Σταυρού, είχαν ειδοποιηθεί να […]

Σοκ στην Ιταλία: Άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε δύο μικρά παιδιά κι έναν ηλικιωμένο

Σοκ στην Ιταλία από επίθεση ενόπλου που άνοιξε πυρ στη μέση του δρόμου και σκότωσε δύο αδέλφια ηλικίας τριών και οκτώ ετών, καθώς και έναν ηλικιωμένο άνδρα. Μετά την επίθεση ο δράστης διέφυγε και έχει οχυρωθεί σε κατοικία, όπου επίκειται έφοδος της αστυνομίας, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Αρντέα, […]