18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Στο Ναύπλιο σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Τέσσερις σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων θα εγκατασταθούν σε ισάριθμες πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου -και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα, την Σπάρτη, το Ναύπλιο και το Λουτράκι- με στόχο να έχουν λειτουργήσει σε περίπου 4 μήνες από σήμερα.

Την σχετική σύμβαση, δαπάνης 45.696,48 ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με την ανάδοχο εταιρεία.

Οι εν λόγω σταθμοί, που θα τοποθετηθούν σε χώρους ιδιοκτησίας της Περιφέρειας, θα έχουν τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης δύο ηλεκτρικών οχημάτων ο καθένας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την σύμβαση, οι σταθμοί αυτοί “θα παραμετροποιηθούν και θα διασυνδεθούν με πλατφόρμα διαχείρισης μέσω ειδικού λογισμικού προκειμένου, α) να παρακολουθείται διαρκώς και σε πραγματικό χρόνο η κατάσταση λειτουργίας τους, β) να ρυθμίζονται οι σχετικές παράμετροι ως προς την πρόσβαση, την διαθεσιμότητα, την ισχύ φόρτισης, γ) να αντλούνται λεπτομερείς αναφορές και στατιστικά στοιχεία για την χρήση, την κατανάλωση ενέργειας, δ) να δίνεται στους χρήστες η δυνατότητα να πληροφορούνται σε πραγματικό χρόνο την διαθεσιμότητα και κατάστασή τους, να πραγματοποιούν κράτηση ενός σημείου φόρτισης και να λαμβάνουν στοιχεία σχετικά με την χρήση των υπηρεσιών φόρτισης που έλαβαν μέσω των συγκεκριμένων σταθμών”.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήδη διαθέτει δύο ηλεκτροκίνητα οχήματα και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, έως την ερχόμενη Παρασκευή, θα παραλάβει άλλα 4.

Όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, τέλος, μέσα στους επόμενους μήνες θα γίνει προμήθεια και άλλων τέτοιου τύπου οχημάτων, με τον συνολικό αριθμό των οποίων να ανέρχεται σε 11. Επιδίωξη της Περιφέρειας, κατέληξε ο Π. Νίκας, είναι κάθε χρόνο να προσθέτει από 4 ηλεκτροκίνητα οχήματα στον στόλο οχημάτων της.

Περισσότερα Άρθρα

Κορονοϊός: Απίστευτη εφεύρεση του ΑΠΘ κατά του ιού – Δείτε πώς λειτουργεί η μάσκα… εξολοθρευτής

Μια υψηλής τεχνολογίας συσκευή, με μάσκα ατομικής προστασίας συνδυαζόμενη με μικροβιοκτόνο και αντιικό σύστημα, που αποστειρώνει όχι μόνο τον εισπνεόμενο, αλλά και τον εκπνεόμενο από τους χρήστες της αέρα, δημιουργήθηκε στο ΑΠΘ. Ονομάστηκε «VITER1 GR», εκ του «Virus Terminator (σ.σ. εξολοθρευτής) Greece».   Η μάσκα περιμένει την έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, για να αλλάξει τα […]

Δήλωση Στήριξης του τέως γραμματέα Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Αργολίδας Γ.Κολιβάνη στον Νίκο Ανδρουλάκη

Αποφάσισα σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία της παράταξης να είμαι #mazi με όλες μου τις δυνάμεις με το Νίκο Ανδρουλάκη. Πιστεύω ακράδαντα ότι είναι ο άνθρωπος που και μπορεί και θέλει να κάνει ξανά το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ κόμμα εξουσίας. Πιστεύω ότι είναι ο άνθρωπος που θα ενώσει τις δυνάμεις της μεγάλης […]