17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Στο Ναύπλιο το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ζητήματα που αφορούν το διεθνές δίκαιο συζητούνται διεξοδικά στη διάρκεια του 15ου Σεμιναρίου Διεθνούς Δικαίου που ξεκίνησε στο Ναύπλιο, με « ψυχή» της διοργάνωσης τον Ναυπλιώτη καθηγητή της Παντείου κ. Στέλιο Περράκη.

Την τριήμερη αυτή επιστημονική συνάντηση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και συγκεκριμένα στην εκδήλωση του Σαββάτου ( 5.30μμ) στο Παλαμήδι.

Οι τριήμερες εργασίες γίνονται στο ιστορικό Βουλευτικό και παίρνουν μέρος διαπρεπείς Έλληνες και ξένοι καθηγητές και άλλοι επιστήμονες που θα αναπτύξουν τα επιμέρους θέματα .

Κεντρικό θέμα του διήμερου τα 70 χρόνια του Συμβουλίου της Ευρώπης , η ως τώρα δράση του και οι προοπτικές του.

Χαιρετισμό στις σημερινές εργασίες ,απέστειλε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υπήρξε καλωσόρισμα από τον δήμαρχο Ναυπλίου Δημ. Κωστούρο και την Πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Ισμήνη Κριάρη.

Μεταξύ των προσκεκλημένων- ομιλητών θα είναι (το Σάββατο)οι πρώην υπουργοί Ευάγγελος Βενιζέλος, Ντόρα Μπακογιάννη , ενώ ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού -και πρώην μέλος της Κοινοβ. Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης –Γιώργος Μαυρωτάς ήταν στο αποψινό πάνελ.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΛΑΜΗΔΙ

Η εκδήλωση στο Παλαμήδι,( Σάββατο 5.30), παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου περιλαμβάνει:
Απονομή Βραβείου «Α. Πολυζωίδης – Γ. Τερτσέτης για τη Δικαιοσύνη και το Δίκαιο» στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Καθηγητή ΣΙΣΙΛΙΑΝΟ Λίνο-Αλέξανδρο

Απονομή Αριστείων «Ιωάννης Καποδίστριας για τις Επιστήμες, τα Γράμματα και τις
Τέχνες» 
στους:
• ΜΕΤΑΞΑ Αναστάσιο-Ιωάννη, Ομότ. Καθηγητή, ΕΚΠΑ, Μέλος της Ευρωπαϊκής Διεπιστημονικής
Ακαδημίας
• ΝΑΝΟΠΟΥΛΟ Δημήτριο, Διακεκριμένο Καθηγητή Πανεπιστήμιο Τέξας, Ακαδημαϊκό
• ΠΑΝΟΥΣΗ Ιωάννη, Ομότ. Καθηγητή, ΕΚΠΑ .

Οι εργασίες του τριήμερου Σεμιναρίου Διεθνούς Δικαίου ολοκληρώνονται το πρωί της Κυριακής με μια ενδιαφέρουσα ημερίδα για το Κυπριακό ζήτημα .

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ (Γιάννης Γαλανόπουλος)

Περισσότερα Άρθρα

Πολιτική Προστασία Δήμου Άργους Μυκηνών: Παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες να προβούν άμεσα σε καθαρισμό των οικοπέδων τους

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Άργους Μυκηνών σας ενημερώνει ότι: Εν’ όψει της αντιπυρικής περιόδου 2023 οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών, και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται έως 30 Απριλίου 2023, να προβούν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους, […]

Εξιχνιάστηκαν δεκατέσσερις περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής στη Μεσσηνία

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (21.1.2019) το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 22 και 35 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε […]