14 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

“Στο τραπέζι” η επιστροφή μηνυμάτων στο 13033 και τοπικά lockdown, για τον κορωνοϊό

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η αύξηση των κρουσμάτων και ήδη από σήμερα ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των εκκλησιών και σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, εξετάζεται η επαναφορά της αποστολής sms στο 13033.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Μουρελάτου για το Οpen, να προλάβει τα χειρότερα τρέχει η κυβέρνηση, με δύο ορόσημα πολύ σημαντικά, τον Δεκαπενταύγουστο το πρώτο και το δεύτερο η επανέναρξη των σχολείων αρχές Σεπτεμβρίου.

Αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα 3 Αυγούστου θα πραγματοποιείται τρεις φορές τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή των Βασίλη Κικίλια, Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκου Χαρδαλιά.

Οι τηλεδιασκέψεις θα πραγματοποιούνται και εντός του Αυγούστου. Μια φορά την εβδομάδα και εάν χρειαστεί και περισσότερο θα συνεδριάζει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, για να επαναξιολογείται συνεχώς η κατάσταση, ενώ τα αποτελέσματα θα αξιολογηθούν λίγες ημέρες μετά τον Δεκαπεντάυγουστο.

Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να λάβει οποιοδήποτε πρόσθετο περιοριστικό μέτρο χρειαστεί.  Σε πρώτο πλάνο είναι οι ευπαθείς ομάδες, και εδώ εφόσον ισχύσει το άσχημο σενάριο αύξησης κρουσμάτων εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η επαναφορά των SMS στο 13033, δηλαδή περιορισμός στην κυκλοφορία, ενώ σε δεύτερο χρόνο εξετάζονται και τοπικού χαρακτήρα lockdown στο μοντέλο του Εχίνου στην Ξάνθη.

 

πηγή: ethnos.gr

Περισσότερα Άρθρα

Μουσική εκδήλωση με φόντο το Μπούρτζι

  Με τις μουσικές διαδρομές του συγκροτήματος “Τρεις και μία” στο “Π” στο λιμάνι Ναυπλίου συνεχίστηκαν χθες οι εκδηλώσεις της 4ης Ναυτικής Ναυπλιάδας. Την εκδήλωση προλόγισαν, ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου “Ο Παλαμήδης” Θεοδόσης Σπαντηδέας, και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Ναυπλιέων “Ο Ναύπλιος” Κωνσταντίνος Κολόκας. Την εκδήλωση με φόντο το επιθαλάσσιο φρούριο Μπούρτζι παρακολούθησαν πλήθος ντόπιων και επισκεπτών […]

ΗΠΑ: Τρίτη ομοσπονδιακή εκτέλεση θανατοποινίτη σε μια εβδομάδα

Ένας φυλακισμένος που είχε καταδικαστεί σε θάνατο για μια τετραπλή δολοφονία που διέπραξε πριν από 27 χρόνια, εκτελέστηκε χθες Παρασκευή στις ΗΠΑ, στην τρίτη ομοσπονδιακή εκτέλεση την περασμένη εβδομάδα μετά την απόφαση της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ να τερματίσει ένα 17χρονο μορατόριουμ. Ο Ντάστιν Χόνκεν, 52 ετών, κηρύχθηκε νεκρός στις 16:36, τοπική ώρα (23:36 ώρα […]