22 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Συγκλονιστική μαρτυρία από τη Χίο: «Βρήκαμε το παιδί πεσμένο σε λουτρό αίματος» (videos)

Για το συμβάν που συγκλονίζει το Πανελλήνιο με τον 19χρονο στη Δασκαλόπετρα της Χίου που έχασε την ζωή του τα ξημερώματα της Κυριακής  όταν καταπλακώθηκε από μπασκέτα ενώ έπαιζε με τους φίλους του, μίλησε αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος έσπευσε στο σημείο μόλις είδε αναίσθητο τον 19χρονο.

Αυτόπτης μάρτυρας:  Bρήκαμε το παιδί να είναι κάτω πεσμένο σε ένα λουτρό από αίμα.

Όπως αναφέρει ο άνδρας στο poltischios.gr, ο οποίος εργάζεται σε εστιατόριο κοντά στο σημείο όπου έγινε το περιστατικό, ανέφερε: «έρχεται σε κατάσταση πανικού ένα παλικάρι και φωνάζει αν υπάρχει κάποιος γιατρός, έγινε ατύχημα. Εμείς τρέξαμε και φωνάξαμε αν υπάρχει κάποιος γιατρός ανάμεσα στους πελάτες του μαγαζιού. Υπήρχε μια κυρία που δουλεύει στο νοσοκομείο. Κατευθυνθήκαμε όλοι προς το σημείο και βρήκαμε το παιδί να είναι κάτω πεσμένο σε ένα λουτρό από αίμα. Η κυρία που μέτρησε τους σφυγμούς 19χρονου οι οποίοι ήταν χαμηλοί, κάτι που επιβεβαίωσαν και οι τραυματιοφορείς», αναφέρει και συνεχίζει:

«Ο νεαρός είχε χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού και από ότι μας είπαν τα παιδιά που ήταν στο πάρκινγκ, πιο κοντά από εμάς, όταν ακούστηκε το «μπαμ», που έπεσε η μπασκέτα, στο σημείο έσπευσε κόσμος και τη σήκωσε καθώς είχε πλακώσει το παιδί.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, άνθρωποι που ήταν στο σημείο εικάζουν πως το χτύπημα προκλήθηκε από την πτώση στο έδαφος.

Κατά τον ίδιο, τα τελευταία χρόνια δεν έχει δει κανέναν να κάνει κάποια συντήρηση στις μπασκέτες, οι οποίες είναι πολύ παλιές.

Παρά τις προσπάθειες των ιατρών και των νοσηλευτών, ο άτυχος 19χρονος υπέκυψε στα τραύματά του λίγη ώρα αργότερα ενώ είχε ήδη μεταφερθεί στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σημειώνεται πως ο 19χρονος, μόνιμος κάτοικος Αμαρουσίου Αττικής, βρίσκονταν στη Χίο για διακοπές.

Μετά το τραγικό συμβάν που στοίχισε την ζωή μοιραίου περιστατικού, ακολούθησε αυτοψία αλλά και επείγουσα προκαταρκτική έρευνα με εντολή της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Χίου Σπ. Σταυράτη.

Μπασκέτα 20ετίας

Η πρώτη έρευνα δείχνει πως η μπασκέτα κατασκευάστηκε μάλλον τη διετία 1998 – 2000, χωρίς ωστόσο να έχουν βρεθεί – κάτι που αναμένεται αργότερα- στοιχεία για τον εργολάβου που ανέλαβε την κατασκευή του έργου.

Σε ό,τι αφορά στην περιοχή, ιδιοκτησιακά φαίνεται ότι μάλλον ανήκει στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Βροντάδου και ερευνάται πρώτον αν υπήρξε παραχώρηση προς τον Δήμο Χίου και δεύτερον αν ο Ι.Ν. κατήγγειλε τον Δήμο για αυθαίρετη κατασκευή.

Η ποιότητα της κατασκευής ήταν πρόχειρη, όπως αποκαλύπτουν και οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, καθώς η μπασκέτα ήταν μόλις μερικά εκατοστά μέσα στο έδαφος.

Ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος είχε προσαχθεί στην εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, αφέθηκε ελεύθερος το πρωί της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα κρίθηκε ότι για τον συγκεκριμένο χώρο δεν είναι υπεύθυνος ο ίδιος και κατ’ επέκταση ο Δήμος Χίου, αλλά η τοπική κοινότητα.

Σημειώνεται πως ο κ. Βουρνούς είχε παρουσιαστεί τα ξημερώματα -μετά τη δημοσιοποίηση του τραγικού συμβάντος- αυτοβούλως στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του γεγονότος.

Δήμαρχος Χίου: Είμαστε συντετριμμένοι

«Χάθηκε η ζωή ενός ανθρώπου την ώρα που πήγε να παίξει και όλοι είμαστε συντετριμμένοι από το γεγονός. Παρουσιάστηκα αυτοβούλως προκειμένου να διευκολύνω τη διαδικασία της διερεύνησης από τη δικαιοσύνη σε αυτά τα πρώτα στάδια και μετά την ολοκλήρωση της επέστρεψα στα καθήκοντα μου.

Από τις αστυνομικές αρχές ενημερώθηκα ότι θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για την αναζήτηση των υπαιτίων. Στο Δήμο της Χίου είμαστε ασφαλώς έτοιμοι να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στη διερεύνηση της υπόθεσης. Ζήτησα από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσουν έκτακτο έλεγχο σε όλες τις παρόμοιες εγκαταστάσεις του Δήμου Χίου.

Όπως είναι γνωστό, λόγω του απορρήτου της διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να υπεισέλθω στην ουσία της υπόθεσης μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του νέου παιδιού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Τη βαθιά του θλίψη για τον 19χρονο που πέθανε από πτώση μπασκέτας σε αθλητικό χώρο στη Δασκαλόπετρα Χίου εξέφρασε και ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι «είναι αυτονόητο πως η υπόθεση θα διερευνηθεί πλήρως από τις αρμόδιες κρατικές αρχές».

Επίσης τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου νεαρού, εξέφρασε εκ μέρους των μελών των Επιτροπών (της Βουλής) Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Μορφωτικών Υποθέσεων και ο προεδρεύων Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη συζήτηση του διυπουργικού νομοσχεδίου.

Πηγή: tanea.gr,poltischios.gr

Περισσότερα Άρθρα

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές νεφώσεις και πρόσκαιρες βροχές κυρίως στην Εύβοια, την Ανατολική Στερεά και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ […]

Καταμετρήθηκαν 209 κρούσματα σε 24 ώρες – 283 διασωληνωμένοι – 17 νέοι θάνατοι

Σήμερα, Δευτέρα 21 Ιουνίου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 209 νέα κρούσματα Covid-19 στην Ελλάδα. Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, 283 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 17 νέοι θάνατοι. Υπενθυμίζεται πως τα περισσότερα σε αριθμό κρούσματα που έχει καταγράψει ο ΕΟΔΥ σε μία ημέρα ανακοινώθηκαν στις 30 Μαρτίου 2021, […]