17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για τον θάνατο της πρώην βουλευτού της Ν.Δ. Ευγενίας Τσουμάνη  

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια της πρώην βουλευτού της Ν.Δ. Ευγενίας Τσουμάνη-Σπέντζα.

Ο κ. Τασούλας δήλωσε:

«Αποχαιρετούμε με θλίψη την Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα, μια σπουδαία Ελληνίδα, νομικό, με αξιοσημείωτη πορεία στην πολιτική και στους αγώνες για την προάσπιση της ισότητας των δικαιωμάτων των γυναικών.

Με καταγωγή από τα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου, διετέλεσε βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Γενική Γραμματέας Ισότητας, Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ) και Νομικός Σύμβουλος επί σειρά ετών στον ΣΕΒ, στον τομέα των εργασιακών σχέσεων και ευρωπαϊκών θεμάτων. Μάλιστα, επί θητείας της στη Γενική Γραμματεία Ισότητας, προωθήθηκε και ψηφίσθηκε ο νόμος κατά της ενδοοικογενειακής βίας και ο νόμος για τις ίσες ευκαιρίες στην απασχόληση και την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης στους χώρους εργασίας.

            Η διάθεση προσφοράς στον τόπο της, η άοκνη εργατικότητά της, η ευπρέπεια και η υπευθυνότητα κυριαρχούσαν σε κάθε βήμα της πορείας της στον δημόσιο βίο.

            Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».

Περισσότερα Άρθρα

Ολοκληρώνεται το δίτομο έργο για την Επίδαυρο

Ο Δήμος Επιδαύρου σε συνεργασία με τον εμπνευσμένο Επιδαύριο δημοσιογράφο-συγγραφέα κ. Βασίλη Καββαθά, προχώρησε στην έκδοση του δεύτερου τόμου που αφορά στο εικονογραφικό υλικό των Επιδαυρίων από το 1955 μέχρι σήμερα. Ο πρώτος είχε εκδοθεί με πρωτοβουλία του ιδίου. Πρόκειται για μία μοναδική και άρα πολύτιμη συλλογή αφισών από τον κ. Καββαθά ο οποίος τις […]

Απαγόρευση κυκλοφορίας αύριο σε περιοχές της Αργολίδας

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Ιωάννη Μαλτέζου θα υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων και της παραμονής των εκδρομέων στις κάτωθι περιοχές για την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021 καθώς υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς με δείκτη επικινδυνότητας 5. Οι περιοχές που ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας: 1. ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ α) Δάσος Φαρμακά. β ) Δάσος […]