19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για το θάνατο του συνθέτη Θόδωρου Αντωνίου και του ηθοποιού Γιώργου Μοσχίδη

Τη θλίψη του για το θάνατο δύο σημαντικών προσωπικοτήτων του χώρου των τεχνών, του συνθέτη της σύγχρονης μουσικής Θόδωρου Αντωνίου και του ηθοποιού Γιώργου Μοσχίδη, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης.

Σε δήλωσή του αναφέρει:

« Με το θάνατο του Θόδωρου Αντωνίου κλείνει ένα σημαντικό κεφάλαιο της σύγχρονης μουσικής, την οποία υπηρέτησε με δημιουργικό και ερευνητικό ζήλο. Συνθέτης, μαέστρος, παιδαγωγός και ακαδημαϊκός, άφησε έργο και δραστηριότητα διεθνούς εμβέλειας ενώ εξίσου σημαντική ήταν η παιδαγωγική του δραστηριότητα σε μεγάλα πανεπιστήμια τόσο του εξωτερικού όσο και της χώρας μας.

Ο Γιώργος Μοσχίδης υπήρξε σπουδαίος ηθοποιός και ευγενής άνθρωπος. Ανήκε στην παλιά καλή γενιά των καλλιτεχνών που δούλεψαν σκληρά και κάτω από αντίξοες συνθήκες για την τέχνη τους που ήταν και η ζωή τους. Η πορεία του ήταν συνυφασμένη με τις δύσκολες μεταπολεμικές συνθήκες της χώρας και ο Γιώργος Μοσχίδης σε αυτό το πλαίσιο είχε αναπτύξει σημαντική συνδικαλιστική δράση μέσα από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Στους οικείους τους εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Περισσότερα Άρθρα

Ολοκληρώθηκε η δράση αλληλεγγύης της Βουλής των Ελλήνων και του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Βουλής σταθερά δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στους συμπολίτες μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη, ολοκλήρωσε την περασμένη Παρασκευή τη δράση αλληλεγγύης της Βουλής των Ελλήνων και του Συλλόγου Υπαλλήλων Βουλής, προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Αγοράστηκε και συγκεντρώθηκε τεράστιος όγκος αγαθών, κατόπιν επικοινωνίας με τους Δημάρχους, έτσι ώστε να […]

Αρκαδία και Κορινθία ισχυρές μέσα στην κυβέρνηση, η Αργολίδα βλέπει με κιάλια…

Με την παραμονή στο κυβερνητικό σχήμα του Χρίστου Δήμα ,ο οποίος κρίθηκε θετικά για το έργο του,ο Πρωθυπουργός επί της ουσίας ενίσχυσε την δύναμη των Κορινθίων και με την υπουργοποίηση του Νίκου Ταγαρά. Ισχυρή και η Αρκαδία αφού οι Βασίλης Κοντοζαμάνης και Κώστας Βλάσσης παρέμειναν στα υπουργεία, αφού και αυτών το έργο κρίθηκε άκρως πετυχημένο […]