15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Συμμετοχή του Συλλόγου «Κύβος Πολιτισμού Τέχνης και Γραμμάτων» στις επετειακές εκδηλώσεις για το ΄21 στο Ναύπλιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου “Κύβος Πολιτισμού Τέχνης και Γραμμάτων”, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ και προτείνει τις παρακάτω δράσεις, ως συμμετοχή του στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 Χρόνια από το 1821.

1. Υποστηρίζει την από διετίας πρόταση του Συμπολίτη μας Θέμου Γκουλιώνη, για την ονοματοδοσία Οδού της Πόλης στην Μνήμη του Αρχιστρατήγου του Αγώνα, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Και προτείνει να ονομαστεί Λεωφόρος Θ. Κολοκοτρώνη, η μέχρι σήμερα αποκαλούμενη “Παραλιακή”.
Αυτός ήταν ο δρόμος από και προς Τρίπολη την εποχή της Επανάστασης και εκεί υποδέχθηκε ο Κολοκοτρώνης τον Όθωνα.

  1. Την παραλαβή από το χυτήριο, όπου βρίσκεται από δεκαπενταετίας, του βραβευμένου με ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ σε ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Διαγωνισμό, αγάλματος, του Πυρπολητή και Ήρωα του 21 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΝΑΡΗ. Φιλοτεχνημένο από τον Αείμνηστο Συμπολίτη μας και Γλύπτη, Γεώργιο Παπαδόγγονα.
    Την τοποθέτηση του στο “Π”, με παράλληλη ονομασία του, σε Πλατεία Κ.ΚΑΝΑΡΗ.

3.Τη συμπλήρωση των οδοσήμων της Πόλης, που φέρουν ονόματα Πρωταγωνιστών της Επανάστασης και της Ιστορίας της Πόλης γενικότερα, αλλά και ιστορικά τοπωνύμια, με επεξηγηματικό σχόλιο.
Παράλληλα, την έκδοση άλμπουμ, με τις φωτογραφίες των ιστορικών οδοσήμων και τοπωνυμίων.

4.Την εκκίνηση και εντατικοποίηση των ενεργειών του Δήμου, για την έκδοση της β γραφής της “Ναυπλίας” του Μιχαήλ Λαμπρυνίδη, μέχρι τις επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Πόλης τον Νοέμβριο του 2021.

  1. Την εντατικοποίηση των ενεργειών του Δήμου, σε συνεργασία και με όσους φορείς Πολιτισμού της Πόλης επιθυμούν να συμβάλλουν για τη δημιουργία Πολιτιστικού Πολυχώρου στο Ναύπλιον. Της πρόσφατης κίνησης Δημοτών και Φίλων της Πόλης συμπεριλαμβανομένης.
  2. Τη συμμετοχή της μπάντας του Συλλόγου, στις εκδηλώσεις.

    Το παρόν Ψήφισμα, να κοινοποιηθεί στον Δήμο Ναυπλιέων, στην Εφορία Τιμής της Πόλης του Ναυπλίου και στον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Περιβάλλοντος Αθλητισμού και Τουρισμού Ναυπλίου.

Ναύπλιον 27 Ιανουαρίου 2021.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Χρήστος Κ. Παπαγεωργάκης            Αλέξανδρος Αλεξίου
Πρόεδρος                                 Γενικός Γραμματέας

Περισσότερα Άρθρα

Η επιτάχυνση απονομής Δικαιοσύνης δια της επιβράδυνσης

Η αστραπιαία ταχύτητα έκδοσης της τελευταίας απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου κατέπληξε του πάντες και ιδίως το δικηγορικό κόσμο, αλλά και τους πολίτες που γνωρίζουμε την καθυστέρηση ετών για την έκδοση απόφασης σε όλους τους βαθμούς δικαιοδοσίας .  Η  συγκεκριμένη απόφαση θα μπορούσε να θεωρηθεί πρότυπο ανάδειξης ταχύτητας απονομής της δικαιοσύνης καθώς μέσα σε […]

Με… μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις το Λουτράκι γιορτάζει την Πολιούχο του Παναγία Γιάτρισσα (Εικόνες)

Σε μια εντελώς διαφορετική τελετή, όπως ακριβώς όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρόνο στις ζωές όλων, το Λουτράκι, φόρεσε τη μάσκα, τα αντισηπτικά και τα καλά του, για να τιμήσει τον εορτασμό της Παναγίας της Γιάτρισσας, Πολιούχου της πόλης. Πλήθος πιστών επιχείρησε να προσκυνήσει αλλά τα μέτρα ήταν πολύ αυστηρά.   Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των μέτρων […]